«2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας – Ελλάδας» – Το λογότυπο και η πρόσκληση για προτάσεις

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Ιαπωνίας-Ελλάδας στις 30 Ιανουαρίου 2023, ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Fumio Kishida και ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακήρυξαν το έτος 2024 ως «Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας- Ελλάδας».

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα παρουσιάζει το επίσημο λογότυπο που θα χρησιμοποιηθεί ως οπτική ταυτότητα των τιμητικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, έργο της καταξιωμένης ζωγράφου-χαράκτριας Μυρσίνης Βαρδοπούλου.

Στο λογότυπο απεικονίζεται μια σύνθεση των γραμμάτων G (από το Greece=Ελλάδα) και J (από το Japan=Ιαπωνία), στα χρώματα του μπλε και του κόκκινου που χαρακτηρίζουν τις δύο χώρες.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων

Με αφορμή το «2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας – Ελλάδας», η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο οργάνωσης εορταστικών δράσεων και προώθησης των φιλικών σχέσεων μεταξύ Ιαπωνίας και Ελλάδας.

Οι προτάσεις που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις (δείτε αναλυτικά εδώ σχετικά με την πιστοποίηση εκδηλώσεων και δράσεων), θα λάβουν άδεια χρήσης του εορταστικού λογότυπου και θα γίνει η επικοινωνιακή προβολή και προώθησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Πρεσβείας.

Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Πολιτιστικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας, στο τηλ: 210 670 9900 και στο e-mail: cultural@at.mofa.go.jp.

Πηγή: ertnews.gr