O 29χρονος Θα έστελνε δέματα-βόμβες σε αμερικανικούς στόχους – Τον «δένουν» με Ρούπα και Μαζιώτη

Διευθύνσεις με υποψήφιους μελλοντικούς στόχους βρήκαν στην γιάφκα του 29χρονου οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής, οι περισσότεροι από αυτούς είναι αμερικανικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Όπως μετέδωσε ο Σκάι, οι αστυνομικοί εικάζουν ότι ο 29χρονος θα έστελνε μαζικά τους φακέλους στους συγκεκριμένους στόχους, προκειμένου να «χαλάσει» το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Οι διασυνδέσεις με Μαζιώτη και Ρούπα

Μπορεί ο 29χρονος να θεωρείται μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι υπάρχει συνεργασία με τον «Επαναστατικό Αγώνα».

Στο πλαίσιο αυτό ερευνούν το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην επιχείρηση της Πόλα Ρούπα για την απόδραση του Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο.

Άλλωστε η αντιτρομοκρατική φέρεται να οδηγήθηκε στη σύλληψή του μετά την εύρεση πλαστής ταυτότητας στο σπίτι της Ρούπα κατά τη σύλληψή της.

Νέα ευρήματα

Στο μεταξύ νέα ευρήματα εντόπισε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο διαμέρισμα της οδού Αλκαμένους όπου διέμενε ο 29χρονος, όπως μετάδωσε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Στα αποκλειστικά πλάνα φαίνονται οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής να μεταφέρουν κούτες και μεγάλες σακούλες με διάφορα αντικείμενα στο βαν της υπηρεσίας προκειμένου να μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος για τον εντοπισμό στοιχείων dna που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση πιθανών συνεργών που είχε 29χρονος.

Δείτε το βίντεο

Το οπλοστάσιο του 29χρονου

Σύμφωνα με την επίσημη ενήμερωση της Αστυνομίας, στην κατοχή του 29χρονου κατά την σύλληψή, του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων οκτώ πλαστές ταυτότητες, 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια, καθώς και πλαστικό τάπερ, με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη.

Συγκεκριμένα ο 29χρονος έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας μεταφέροντας μέσα σε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών τα ακόλουθα:

•8 πλαστές ταυτότητες
•2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια
•Πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό χωρίς εκρηκτική ύλη
•Δοχείο, βάρους 3310 γραμμαρίων, με άγνωστη στερεή ουσία
•Δοχείο, βάρους 8830 γραμμαρίων, με άγνωστη στερεή ουσία, πιθανώς ζελατινοδυναμίτιδα
•3 τεμάχια, βάρους 200 γραμμαρίων έκαστο, στερεάς ουσίας, πιθανώς TNT
•Πλήθος πυροκροτητών (κοινών και ηλεκτρικών), φυτιλιών, κροτίδων και ηλεκτρικών σπίρτων
•Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
•Φάκελοι επιστολών και αυτοκόλλητες μηχανογραφημένες ετικέτες
•3 συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB )
•2 πλαστικά επιτραπέζια ρολόγια
•2 ξύλινα μανταλάκια, στο σημείο κλεισίματος των οποίων υπήρχαν προσαρμοσμένες 2 μεταλλικές πινέζες
•Πλαστικό μανταλάκι, με επικολλημένο κομμάτι χαρτιού με άγνωστη στερεή ουσία
•Συσκευασίες με ράβδους σιλικόνης, πιστόλι σιλικόνης, συσκευασίες κόλλας, μονωτικές ταινίες και πλήθος μπαταριών και εργαλείων (κόφτες, πένσες, μέτρα κλπ)
•Τεμάχια χαρτονιού με διαγραμμίσεις
•Φορητή συσκευή μέτρησης τάσης ρεύματος
•2 κινητά τηλέφωνα, 5 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και 5 κάρτες μνήμης
•61,7 γραμμάρια ινδικής κάνναβης
•Το χρηματικό ποσό των 840 ευρώ.

Το κατηγορητήριο «φωτιά»

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κατηγορητήριο σε βάρος του 29χρονου ο ειδικός εφέτης ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας, του αποδίδει την επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου καθώς και την αποστολή των οκτώ παγιδευμένων δεμάτων που εντοπίστηκαν στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου την άνοιξη του 2017.

Οπως αναφέρει, ο κατηγορούμενος εντάχθηκε στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» από τις αρχές Δεκέμβριου του 2016 και «έχοντας αποφασίσει ευρισκόμενο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο».

Στο κατηγορητήριο σημειώνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πως η εγκληματική ενέργεια σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού δεν ολοκληρώθηκε από αίτια «εξωτερικά» καθώς η «έκρηξη δεν ήταν μεγάλης ισχύος εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού ως προς την αναλογία της εκρηκτικής ύλης και έγκαιρης παροχής ιατρικής βοήθειας στον Λουκά Παπαδήμο και τους δύο ακόμα επιβαίνοντες στο όχημα».

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά: Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου και τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.

Σύμφωνα με την δίωξη, οι πράξεις αυτές «τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας».

Επιπλέον η δίωξη αφορά και τις κατηγορίες της πλαστογραφίας με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού και κατ’ επάγγελμα και διακίνησης ναρκωτικών.

real.gr