2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου: «Ρομποτική και Κλιματική Αλλαγή» στη Γλυπτοθήκη Καπράλου

 Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και  το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Ρομποτική και Κλιματική Αλλαγή» στη Γλυπτοθήκη Καπράλου (Τέρμα Παπαστράτου), την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 και ώρα 7:00 μ.μ.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δρ. Κωνσταντίνος Μουστάκας, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστημίου Πατρών.

H αλλαγή του κλίματος αποτελεί παγκόσμια πρόκληση που δεν σέβεται τα εθνικά σύνορα. Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει πλέον κάθε χώρα σε κάθε ήπειρο και η υπερθέρμανση του πλανήτη αποτελεί πιθανότατα τη μεγαλύτερη απειλή του αιώνα μας.

 Πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, άνθρωποι του πνεύματος και των τεχνών, καθώς και πολλές διάσημες προσωπικότητες απ’ όλο το επαγγελματικό φάσμα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες αλλά και τις ηγεσίες των χωρών παγκοσμίως να λάβουν άμεσα δράση. 

Βρισκόμαστε πλέον στην αυγή της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης επελαύνει με θετικές και αρνητικές συνέπειες  για την κοινωνία. Έχοντας πλέον στη διάθεσή μας μέσα και «εργαλεία» όπως την τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ, μπορούμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής. Μιας  κλιματικής αλλαγής που μαζί με τον υπερπληθυσμό και την αγροτική παραγωγή, εξυφαίνουν τις επόμενες μεγάλες επισιτιστικές κρίσεις. Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη  για τα εκατομμύρια «κλιματικών» προσφύγων, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΟΗΕ.