3.000 κρούσματα στην Πάτρα μέσα σε δύο ημέρες

Τρόμο προκαλεί ο αριθμός των κρουσμάτων των δύο τελευταίων ημερών στην Αχαΐα, καθώς έφθασαν σχεδόν τις 3.000! 

Μόνο χθες κατεγράφησαν 1.611 , νούμερο δυσθεώρητο που αποτυπώνει και την κατάσταση που βρίσκεται ο νομός, δεδομένου ότι είναι ο τρίτος στην χώρα , μετά από Αττική και Θεσσαλονίκη σε αριθμό μολύνσεων.

Η επιδείνωση της κατάστασης έχει αντίκτυπο και στις νοσηλείες που καθημερινά σχεδόν αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Ήδη έχουμε φθάσει τις 152 , με μόλις 2 ελεύθερες κλίνες στις ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 στο νοσοκομείο Ρίου έχουμε αυτή την στιγμή:

73 ασθενείς σε απλές κλίνες, 4 παιδιά στην Παιδιατρική κλινική και 12 στην ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” 55 συνμπολίτες νοσηλεύονται στις κλινικές κορονοϊού και 8 στην ΜΕΘ.

Τα …κύματα για ελέγχους

Πάντως χθες στον νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” που εφημέρευε ο κόσμος έφθανε συνεχώς ζητώντας να ελεγχθεί για κορονοϊό.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο νοσηλευτήριο έσπευσαν περίπου 400 άτομα, εκ των οποίων 14 αποφασίστηκε από τους γιατρούς να εισαχθύν για νοσηλεία!

 

“Στο κόκκινο” τα Καλάβρυτα

Υπερβολικά μεγάλη αύξηση αριθμού θετικών στον ιό είχαμε τις τελευταίες ώρες στα Καλάβρυτα. Οι ημέρες των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με τους χιλιάδες επισκέπτες είχε ως αντίκτυπο την εκτίναξη των κρουσμάτων.

Το tempo24 επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, που επιβεβαίωσε το γεγονός πως υπάρχουν περί τα 150 άτομα που νοσούν, με ήπια , όπως ανέφερε συμπτώματα.

Αυτό το γεγονός κινητοποίησε άμεσα την 6η ΥΠΕ που έστειλε σήμερα κλιμάκιο για πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων (δειξάγονται στο χώρο του νοσοκομείου). Rapid tests θα γίνουν και την προσεχή εβδομάδα, δεδομένου ότι ακολουθεί η αργία των Θεοφανείων ακι το Σαββατοκύριακο , όπου αναμένεται πλήθος κόσμου να κατακλύσει την ορεινή πόλη για να απολαύσει το χιόνι , στοχιονοδρομικό κέντρο.

Χθες σε ράπιντ τέστ που έγιναν στο νοσοκομείο από τα 50 που έγιναν θετικά βγήκαν τα 11, ενώ στις 3 Ιανουαρίου τα “θετικά” ήταν 29.

 

tempo24.news