Συνάντηση της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Αγρινίου με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων

unnamed (1)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 14-5-2015, συνάντηση της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Αγρινίου με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Στη συνάντηση εργασίας, από πλευράς του Δήμου παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Νίκος Γκρίζης, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Φώτης Παπούτσης, η Διευθύντρια Παιδείας του Δήμου, κ. Ελένη Τσάρκου και ο Προϊστάμενος Παιδείας του Δήμου, κ. Αθανάσιος Μουρτζιάπης, καθώς και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας, κ. Σπυρίδων Παπαθανασίου.

Η συζήτηση, η οποία υπήρξε γόνιμη και δημιουργική, εξαντλήθηκε γύρω από θέματα συντήρησης των υπαρχουσών σχολικών μονάδων, προγραμματισμού εργασιών από πλευράς του Δήμου, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, με την έλευση των πενταμήνων θέσεων κοινωφελούς εργασίας, συνεργασίας με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου αλλά και απαραίτητων εργασιών, ούτως ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η εικόνα των σχολείων του Δήμου μας να είναι βελτιωμένη.

Απ’ όλους τους συμμετέχοντες, επισημάνθηκε η ελλιπής χρηματοδότηση από πλευράς της πολιτείας για τις συντηρήσεις των σχολείων, ενώ αναφορά έγινε και για τα χωροταξικά όρια των σχολικών μονάδων καθώς επίσης και τη δημιουργία νέων, στα πλαίσια του ΣΕΣ 2014-2020.