41 θέατρα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τον επόμενο Μάιο

Κλειστό τουλάχιστον έως το Μάιο του 2021 θα παραμείνει το Broadway σύμφωνα με τη Broadway League στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού.

Συνολικά 41 θέατρα θα είναι κλειστά με την πρόεδρο του Broadway League Charlotte St. Martin, να είναι επιφυλακτική ως προς το άνοιγμά τους την ερχόμενη άνοιξη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ελπίζω να έχουν δίκιο όσοι κάνουν σχέδια και προγραμματίζουν παραστάσεις για το καλοκαίρι, αλλά νομίζω ότι οι θεατές στοιχηματίζουν ότι τα θέατρα θα ανοίξουν το επόμενο φθινόπωρο».

97.000 εργαζόμενοι στην αβεβαιότητα
Και πρόσθεσε: «Με σχεδόν 97.000 εργαζόμενους που βασίζονται στο Broadway για να βιοποριστούν και οικονομική ζημία 14,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην πόλη, τα μέλη μας δεσμεύονται να ανοίξουν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Εργαζόμαστε σκληρά με πολλούς συνεργάτες ώστε να σώσουμε τη βιομηχανία από τη στιγμή που θα ανοίξει και πάλι η αυλαία».

Παραγωγές που είχαν σχεδιαστεί για το 2019-20, καθυστέρησαν το ανέβασμά τους όπως Flying Over Sunset, How I Learned to Drive, Caroline or Change, Birthday Candles, Plaza Suite, The Minutes and American Buffalo.

Η νέα παράταση επηρεάζει και παραστάσεις που είχαν ανασχεσιάδει το ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό άνοιγμά τους. Η αναβίωση του The Music Man, με τον Hugh Jackman και την Sutton Foster, μετέφερε την πρεμιέρα της για τον Δεκέμβριο του 2021.

Σημειώνεται ότι το 2019, η βιομηχανία του θεάτρου στις Η.Π.Α. υποδέχθηκε 14,6 εκατομμύρια θεατές και είχε κέρδη 1,8 δισεκατομμύρια.

loaded.gr