5ο ΓΕ.Λ. Αγρινίου – Ν. Φαρμάκης: Η φωνή των πολιτών λέει «Ειρήνη, Ευημερία» (Photos)

Το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, ως υποψήφιο στο πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πραγματοποίησε εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης, το πρωί της Πέμπτης 12 Μαΐου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με θέμα: «Ευρωπαϊκή Ένωση: Προκλήσεις και προοπτικές για το μέλλον».

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αρβανίτης Κωνσταντίνος, ο Επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Τσουτσοπλίδης Κωνσταντίνος και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκης Νεκτάριος.

Ο κ. Φαρμάκης, σε ανάρτησή του, τονίζει ότι Περιφέρειες και Δήμοι, ως θεμελιώδη κύτταρα της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας, μεταφέρουν την φωνή των πολιτών στα κέντρα εξουσίας. Και η φωνή αυτή λέει δύο λέξεις: «Ειρήνη, ευημερία». 

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

Το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου είναι υποψήφιο στο πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Και σήμερα, είχα τη χαρά και τη δυνατότητα να συνομιλήσω με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την Ευρώπη και τη σχέση της με την Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες.

Σε μια εποχή όπου τα μαύρα σύννεφα του πολέμου απλώνονται πάνω από την ήπειρό μας και η ανασφάλεια κυριαρχεί, μιλήσαμε για το ευρωπαϊκό όραμα της ειρήνης και της δημοκρατίας. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να επιστρέψουμε σε εποχές διχασμού και καταστροφών.

Περιφέρειες και Δήμοι, ως θεμελιώδη κύτταρα της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, μεταφέρουν την φωνή των πολιτών στα κέντρα εξουσίας. Και η φωνή αυτή λέει δύο λέξεις: «Ειρήνη, ευημερία». Για όλους!