5ο ΓΕ.Λ. Αγρινίου: Μια ακόμη μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών σε πρόγραμμα Erasmus+ (Photos)

Ολοκληρώθηκε μια ακόμη μετακίνηση σε πρόγραμμα Erasmus+ μαθητών και εκπαιδευτικών του 5ου Γ.Ε.Λ. Αγρινίου

Από την Κυριακή 14/5 έως και το Σάββατο 20/5/2023, το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου συμμετείχε σε πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ εκπαιδευτικών και μαθητών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Burdur της Τουρκίας, με τίτλο ‘Power of Digitalization of Climate Change’ και κωδικό 2022-1-IT02-KA220-SCH-000086101. 

Έλαβαν μέρος δυο (2) εκ/κοί και τέσσερις (4) μαθητές από το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου, οι οποίοι συμμετείχαν σε δράσεις μαζί με τους εταίρους τους από την Ιταλία, την Κροατία, την Πολωνία, τη Γαλλία και την Τουρκία με στόχο να πραγματοποιήσουν τις δραστηριότητες που συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη κινητικότητα του προγράμματος στην Κροατία.

Οι δράσεις, οργανωμένες από τους Τούρκους εταίρους, περιλάμβαναν επίσκεψη και ξενάγηση στο Burdur Museum, στο Burdur Great Mosque και στο Robotics Center of Burdur Vocational and Technical Anatolian High School, όπου παρακολούθησαν παρουσίαση με θέμα τη Ρομποτική από τους μαθητές του σχολείου. Έγινε επίσης παρουσίαση των προγραμμάτων των μαθητών από όλες τις συμμετέχουσες χώρες με τη χρήση των εφαρμογών Scratch και Canva.

Οι μαθητές του προγράμματος, συνοδεία των εκ/κών τους, συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήριο με θέμα ‘Experimentation Technology’ στο οποίο είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εκτυπωτή 3-D για να δημιουργήσουν κατασκευές τις οποίες παρουσίασαν σε ομάδες ανά χώρα συμμετοχής και επισκέφθηκαν το πρότυπο σχολείο της πόλης Burdur, στο οποίο φοιτούν μαθητές με εξαιρετικές δεξιότητες σε διάφορους τομείς(φυσικές επιστήμες, υπολογιστές, τέχνη και λογοτεχνία, μουσική). Επισκέφθηκαν επίσης το Lisiania Natural Life of Burdur, τη Salda Lake, τον αρχαιολογικό χώρο της Ελληνιστικής-Ρωμαϊκής πόλης Sagalassos και την αρχαία πόλη της Ιεράπολης, όπου είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα του Pamuk kale (Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO) και να κολυμπήσουν στα περίφημα ιαματικά λουτρά της Κλεοπάτρας στην πόλη Denizli. Τέλος, οι συμμετέχοντες εκ/κοί οριστικοποίησαν τις δραστηριότητες που πρέπει να ετοιμάσουν για την επόμενη συνάντησή τους στη Γαλλία τον προσεχή Οκτώβριο.

Η συγκεκριμένη κινητικότητα μαθητών ήταν η 4η κατά σειρά για το τρέχον σχολικό έτος (1η κινητικότητα στην Τουρκία, 2η στο Στρασβούργο, 3η στην Κροατία και 4η η τρέχουσα στην Τουρκία) με συνολικά 23 μαθητές του σχολείου μας να έχουν ταξιδέψει στα πλαίσια αυτών των προγραμμάτων του εξωτερικού. Επιπρόσθετα, έχουν επισκεφτεί το σχολείο μας και την πόλη μας 70 εταίροι από χώρες του εξωτερικού, με σημαντικά οφέλη και για το σχολείο μας και την αγορά του Αγρινίου. Ήδη έχουν προγραμματιστεί και άλλες σχετικές δράσεις για το επόμενο σχολικό έτος με κινητικότητες μαθητών στη Δανία, την Τουρκία και την Πολωνία, αλλά και προγράμματα για εκπαιδευτικούς, δίνοντας ευκαιρίες στους συμμετέχοντες να συνεργαστούν με άλλους μαθητές και εκπαιδευτικούς, να γνωρίσουν άλλα Ευρωπαϊκά σχολικά συστήματα, αλλά και να δημιουργήσουν φιλίες.

 

Διαβάστε επίσης: 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου «Κοσμάς ο Αιτωλός»: Πρώτες Βοήθειες και Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (Photos)