6,2 εκατ. ευρώ για τους νησιωτικούς δήμους υποδοχής

Η δέσμευση πίστωσης ύψους 6,276 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση των δήμων Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Χίου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Κω και Λέρου, εντός των διοικητικών ορίων των οποίων λειτουργούν μονάδες προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, εγκρίθηκε, με απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που αναρτήθηκε την Τετάρτη στη «Διαύγεια».

Σκοπός είναι η κάλυψη «των αποζημιώσεων από προκληθείσες ζημιές στους δήμους ή την περιουσία τρίτων φυσικών και νομικών προσώπων από τους διαμένοντες στις μονάδες φιλοξενίας για το έτος 2020 και προηγούμενα έτη».

Περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στους δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου για να πληρωθούν όλες οι αποζημιώσεις μέχρι και σήμερα στους ιδιώτες. Ιδιαίτερα αυτούς της Μόριας και της Μυτιλήνης για τις ζημιές του περασμένου καλοκαιριού και για αυτές του περασμένου Σεπτεμβρίου κατά τη μεγάλη φωτιά του καταυλισμού και τα όσα επακολούθησαν.

Η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει από τους δήμους.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλο Στεφανάδη, στον δήμο Ανατολικής Σάμου αναλογεί ποσό 1.159.691 ευρώ και στον δήμο Δυτικής Σάμου 386.564 ευρώ.


naftemporiki.gr
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr