800.000 φράγκα και περιπλέον

Μεγαλύτερο fake news κυβερνητικού επιπέδου απ’ αυτό που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών την προηγούμενη Κυριακή δεν έχει συμβεί ξανά:

« (…) Την Παρασκευή , με εντολή του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου δόθηκε ΕΠΙΠΛΕΟΝ ενίσχυση 85 εκατ. ευρώ στους 332 Δήμους της χώρας με σκοπό την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών. (…) », έλεγε το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου που εκδόθηκε την Κυριακή (20/12) και όλοι καταλάβαμε ότι για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση το έκανε το θαύμα της και αυτή η κατακλεμμένη από το κράτος αυτοδιοίκηση θα έπαιρνε έναν αέρα παραπάνω με αυτά τα λεφτά . Σύμφωνα μάλιστα με τις ανακοινώσεις ο Δήμος Αγρινίου θα «τσάκωνε» άλλες 800 χιλιαδίτσες ευρώ παραπάνω, για να κάνει τα «περιπλέον» κουμάντα του κι ο Παπαναστασίου.

Δεν έμεινε site, ραδιόφωνο τηλεόραση εφημερίδα που να μην το έγραψε. Άφησαν οι συνάδελφοι αχαλίνωτη τη φαντασία και έγινε ο κακός χαμός στους μεγάλους και εύηχους τίτλους: «έκτακτη» χρηματοδότηση», «εκατομμύρια μοιράζει ο Θεοδωρικάκος», «στήριγμα ανάσα στους πολύπαθους Δήμους»… κ.λπ. ιδανικά κι ευχάριστα.

Τελικά η Απόφαση (αριθμ. 89952/21.12.2020, δείτε ΕΔΩ) εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (δηλαδή το «την Παρασκευή δόθηκε» που υποστήριξε ο Θεοδωρικάκος δεν ίσχυε!).

Από το έγγραφο λοιπόν, προκύπτει ότι τα λεφτά προέρχονται από χρηματικό υπόλοιπο των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των Δήμων:

«Κατανέμουμε εφάπαξ, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο “Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων”, συνολικό ποσό ύψους 85.000.000,00 €, σε όλους τους Δήμους»

Αυτό πάει να πει: όσοι μας χρωστάν, αντί να μας ξοφλήσουν, μας δίνουν μποναμά.

Καλημέρα.


Λευτέρης Τηλιγάδας
Mε πληροφορίες από airetos.gr.

«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr