Εξαιρετική η ανταπόκριση του κόσμου,στην ημερίδα με θέμα “η βία της εξοικείωσης με τη βία”

  • 13497731_1215757871777383_2914000740166762647_o

 

Εξαιρετική η ανταπόκριση του κόσμου, που κατέκλυσε την αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου, στις πραγματικά εντυπωσιακές, τόσο σε επίπεδο παρουσίασης όσο και σε επίπεδο συμπερασμάτων, εισηγήσεις των υψηλών προσκεκλημένων του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», στην ημερίδα που συνδιοργανώθηκε  με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.).
Το επίκαιρο όσο ποτέ θέμα “η βία της εξοικείωσης με τη βία” προσεγγίστηκε πολυεπίπεδα από επιστήμονες όπως ο Ευ. Καφετζόπουλος, γιατρός και Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, η Αθ. Δημητρίου, επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης “Οδυσσεάς”, ο Αγγ. Τσικρής, εγκληματολόγος, πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ο Ν.Κώστας, Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, υπό το συντονισμό του συμπατριώτη μας γνωστού δημοσιογράφου και πρώην Προέδρου της Ε.Σ.Η.Ε.Α Πάνου Σόμπολου.
Οι τίτλοι των επιμέρους ενοτήτων μιλάνε από μόνοι τους: “Επικίνδυνες και βίαιες συμπεριφορές στην εφηβική ηλικία,μια ανήσυχη ψυχή σ’ ένα άγουρο σώμα”, “Συνομιλώντας μ’ένα βίαιο Εγώ”, “Η βία στην οικογένεια και στο σχολείο, ως συγκοινωνούντα δοχεία της κοινωνικής παθογένειας”, “Ενδοοικογενειακή βία, στατιστικά στοιχεία-περιστατικά”…
Όπως τόνισε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος του Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου ,  τα συνεχώς αυξανόμενα φαινόμενα της βίας που μας περιβάλλει, σε όλες τις εκφάνσεις της, δεν οφείλονται μόνο στην οικονομική κρίση, αλλά στη γενικότερη κρίση θεσμών και αξιών. Κάποτε στην κοινωνία βάζαμε στόχους. Και τους βάζαμε ψηλά. Ας τους ξαναβάλουμε κι ας ξαναγυρίσουμε στις ρίζες μας. Εκεί θα βρούμε τη χαρά και τις αξίες της ζωής.