84ος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ο Θαλής»: Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα στην Αιτωλοακαρνανία

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει τον 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο Θαλής».

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 09:00-12:00, και θα έχει διάρκεια τρεις (3) ώρες, θα απαρτίζεται δε από τέσσερα (4) θέματα πλήρους ανάπτυξης σε εξεταστικά κέντρα:

  1. Αγρίνιο (3ο ΓΕ.Λ. Αγρινίου)
  2. Μεσολόγγι (1ο Γυμνάσιο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου) και 
  3. Ναύπακτος (1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου) 

Τα οποία ορίστηκαν σε συνεργασία του Παραρτήματος της Ε.Μ.Ε Αιτωλοακαρνανίας, με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας. 

Η Ε.Μ.Ε. διοργανώνει κάθε έτος τέσσερις Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς. Ο σκοπός των διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε. είναι η διάδοση και καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στο πλαίσιο των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών. Οι τέσσερις αυτοί διαγωνισμοί χαρακτηρίζονται με τα ονόματα: «ΘΑΛΗΣ», «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» και ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού «Θαλής» έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων και των Β και Γ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας.

Ο μαθητής που θέλει να λάβει μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στον Διευθυντή του Σχολείου του.

 

Διαβάστε επίσης: Ε.Ο.Δ.Υ. – Αιτωλοακαρνανία: Διενεργήθηκαν 104 Rapid Tests – Δεκατρία θετικά