Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας: Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας με ανακοίνωση που εξέδωσε στέλνει κάλεσμα για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης.

Πιο αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Την ώρα που το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» έχει προκαλέσει κοινωνικό σοκ λόγω της επιτελικής ανικανότητας στη διαχείριση των πλημμυρών μετά τις εξίσου φονικές πυρκαγιές, έρχεται από την Κυβέρνηση προς ψήφιση στη βουλή ένα Νομοσχέδιο τερατούργημα για τα εργασιακά. Καταργούνται βασικά και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα γυρίζοντάς μας έναν αιώνα πίσω και επιβάλλοντας τον εργασιακό μεσαίωνα.

Μετά 140 χρόνια από την καθιέρωση του 8ωρου και τους αγώνες για την υπεράσπιση του, η κυβέρνηση καθιερώνει την 13ωρη εργασία δηλαδή την 78ωρη εβδομαδιαία εργασία. Μας θέλουν να δουλεύουμε από νύχτα σε νύχτα, μας θέλουν δούλους στο έλεος του εκάστοτε εργοδότη και μας εμπαίζουν ισχυριζόμενοι ότι «είναι ένα νομοσχέδιο υπέρ των εργαζόμενων».

Με το Νομοσχέδιο Γεωργιάδη καταστρατηγείται η πενθήμερη εργασία, επεκτείνεται η «ευελιξία» συμβάσεων με εργασία στα μέτρα του εργοδότη και η περιφρούρηση της απεργίας τιμωρείται με 6μηνη φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο. Η παραίνεση και το μοίρασμα ανακοίνωσης σε απεργοσπάστη ποινικοποιείται επίσης.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση στις 21 Σεπτέμβρη 2023 που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ζητάμε να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Λέμε ΟΧΙ:

  • Στη κατάργηση του 8ωρου και της 5νθήμερης εργασίας
  • Στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • 35ωρο
  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς μας και στις συντάξεις
  • Μόνιμους διορισμούς
  • Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού»

 

Διαβάστε επίσης: Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας: Ιερατική Σύναξη (Photos)