Α.Σ.Ε.Π.: Πότε ο επόμενος μεγάλος γραπτός διαγωνισμός – Μεγάλες προκηρύξεις μέχρι τον Σεπτέμβριο

Τρεις μεγάλες προκηρύξεις θα βγάλει το Α.Σ.Ε.Π. μέχρι τον Σεπτέμβριο, όπως αποκάλυψε στον 989 Alpha Radio και στον Σωτήρη Μπέσκο ο διοικητής του Α.Σ.Ε.Π., κ. Παπαϊωάννου.

Μάλιστα όπως είπε ο διοικητής του Α.Σ.Ε.Π. κ. Παπαϊωάννου κατά πάσα πιθανότητα η μία από τις τρεις θα βγει τον Ιούλιο και οι υπόλοιπες τον Σεπτέμβριο. Οι τρεις αυτές προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., όπως είπε ο κ. Παπαϊωάννου, αντιστοιχούν στις προκηρύξεις που βγάζει το Α.Σ.Ε.Π. μέσα σε δύο χρόνια.

Για τον επόμενο μεγάλο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. αποκάλυψε πως θα γίνει το 2025 καθώς αυτό ορίζει ο νόμος. Ο μεγάλος γραπτός διαγωνισμός του Α.Σ.Ε.Π. θα «πιάσει» τις προσλήψεις του 2022, του 2023 και του 2024 (τον αριθμό των οποίων θα τον ξέρουμε μέχρι τέλος του χρόνου).

Όσον αφορά τις προκηρύξεις, όπως ανέφερε χτες το Dnews, οι προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π. θα αφορούν κυρίως μιας για τους ΠΕ και μιας για τους ΤΕ (αλλά και μιας μικρότερης για ειδικό επιστημονικό προσωπικό).

Οι πάνω από 5.000 μόνιμες θέσεις υπερκαλύπτονται από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. που είναι περίπου 14.500.

Αυτό σημαίνει πως έχουν πάνω από 30% πιθανότητες για μόνιμο διορισμό οι επιτυχόντες.

Τι πρέπει να κάνουν οι επιτυχόντες

Οι επιτυχόντες του μεγάλου γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. θα πρέπει να κάνουν μία «πλήρη» αίτηση «χτυπώντας» συγκεκριμένες θέσεις όπου εκεί θα κληθούν να υποβάλλουν και τα δικαιολογητικά τους.

Αυτό που θα πρέπει να ξέρουν όπως είπε ο διοικητής του Α.Σ.Ε.Π., κ. Παπαϊωάννου, είναι ότι η βαθμολογία που συγκέντρωσαν θα προσαυξηθεί με άλλα προσόντα όπως μεταπτυχιακά, διδακτορικά, επαγγελματική εμπειρία και εντοπιότητα για παραμεθόριες περιοχές.

dikaiologitika.gr

 

Διαβάστε επίσης: Φορολογικές δηλώσεις 2023 χωρίς… φόρο για τους εφτά στους δέκα φορολογούμενους