Α2 Μπάσκετ Ανδρών – Περικλής Κουρουπάκης: «Είναι μια πρόκληση αυτό το πρόγραμμα»

Ο Περικλής Κουρουπάκης είναι ο παίκτης του Α.Ο. Αγρινίου που μίλησε στη «Συνέντευξη της Εβδομάδας» των ανθρώπων της ομάδας.

Ο νεαρός center αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό το Σάββατο και τα «κλειδιά» για τη νίκη, στην αναμονή για την επιστροφή του στα παρκέ μετά τον τραυματισμό του και στην εικόνα που έχει για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Περικλή η ομάδα σας έχει δώσει ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα με την Καρδίτσα. Τι κρατάτε από το συγκεκριμένο παιχνίδι;
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να υπερασπιστούμε την έδρα μας, κάτι που δεν καταφέραμε. Η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ, αλλά είναι και οι ήττες μέσα στο πρόγραμμα. Κρατάμε κάποια πράγματα και θα δουλέψουμε για να είμαστε πιο έτοιμοι στο επόμενο παιχνίδι».

-Ακολουθεί ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό. Τι θεωρείς ότι θα μετρήσει για να πάρετε το θετικό αποτέλεσμα;
«Το «κλειδί» σε ματς σαν και αυτό είναι η σκληράδα και η θέληση που θα δείξουμε στην άμυνα. Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και αν καταφέρουμε και το κάνουμε μπορούμε να πάρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

-Έχοντας περιθώριο να δείτε τον αντίπαλό σας για παραπάνω από μία εβδομάδα, λόγω του ρεπό που είχατε, θεωρείς ότι τον έχετε «διαβάσει» καλά;
«Θεωρώ πως ήταν μια καλή ευκαιρία να αναλύσουμε τα λάθη που κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι και να προχωρήσουμε. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κέρδος του ρεπό μας. Τώρα όσον αφορά το επόμενο παιχνίδι εννοείται ότι ο παραπάνω χρόνος που είχαμε μας βοήθησε να δουλέψουμε πάνω στον αντίπαλό μας πιο ορθολογικά».

-Έρχεται ένα δύσκολο πρόγραμμα με τρεις αγώνες σε μία εβδομάδα με τους πρώτους δύο να είναι εκτός έδρας. Τι πιστεύεις ότι θα μετρήσει, για να εμφανιστεί η ομάδα φρέσκια σε αυτά τα παιχνίδια;
«Έχουμε δουλέψει σκληρά το προηγούμενο διάστημα, αλλά θα είναι μια πρόκληση αυτό το πρόγραμμα για εμάς. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όλη την εβδομάδα, να διαχειριστούμε την κούραση και να διεκδικήσουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι».

-Ένας τραυματισμός σε έχει αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης. Φαντάζομαι ότι ανυπομονείς να επιστρέψεις και να βοηθήσεις την ομάδα σου στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
«Έχω μείνει εκτός λόγω τραυματισμού, αλλά είναι και αυτά μέσα στο πρόγραμμα. Όμως έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, για να επιστρέψω στα παρκέ δυνατότερος».

-Ποια είναι η πρώτη εικόνα που έχεις από το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας;
«Το φετινό πρωτάθλημα πιστεύω πως είναι από τα πιο δυνατά των τελευταίων χρόνων. Όλες οι ομάδες είναι πολύ βελτιωμένες, έχουν δυνατότητες και θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί. Μακάρι η πανδημία να μην έχει αντίθετη άποψη».