Άφαντα τα δελτία μειωμένων εισιτηρίων για τους σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ

Άφαντα παραμένουν ακόμη και σήμερα τα δελτία μειωμένου εισιτηρίου για τους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ που χορηγούνται κάθε χρόνο για την διευκόλυνση της μετακίνησης τους

Όπως είναι γνωστό οι σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ ηλικίας έως 22 ετών δικαιούνται δελτίο μειωμένου εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση” τους προς και από τα ΔΙΕΚ.

Τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά, 2016 – 2017, οι δικαιούχοι σπουδαστές των ΔΙΕΚ δεν έχουν λάβει ακόμη μέσα Μαρτίου το δελτίο τους, με αποτέλεσμα πολλοί σπουδαστές να δυσκολεύονται να καταβάλλουν το αντίτιμο της μετακίνησης νια την παρακολούθηση των μαθημάτων τους.

Το ζήτημα ‘εφτασε στην Βουλή με βουλευτές της ΝΔ να ρωτούν των υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου για ποιο λόγο εν μέσω οικονομικής κρίσης και νέας ύφεσης της οικονομίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι σπουδαστές των ΔΙΕΚ δεν έχουν λάβει έγκαιρα τα δελτία τους και να βοηθηθούν στην απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων τους.

Παράλληλα ρωτούν σε επίκαιρ ερώτηση πότε εκτιμά το Υπουργείο ότι θα φθάσουν τα δελτία στους δικαιούχους σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ δεδομένου ότι βαίνουμε προς τη λήξη και του δεύτερου εξαμήνου;

dikaiologitika.gr