Αφιέρωμα: 5+1 χρόνια Δημοτική Αρχή – Ο λόγος στον… Νίκο Καζαντζή

Συνεχίζοντας σήμερα στο Media Group «Agrinio 365» και στις ιστοσελίδες AgrinioTimes.gr και Antenna-Star.gr, το αφιέρωμα στα 5 + 1 χρόνια της Δημοτικής Αρχής Παπαναστασίου, που ξεκινήσαμε από την αρχή της εβδομάδας, δίνουμε σήμερα το λόγο στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, «Ο τόπος μας Αξίζει», κ. Νίκο Καζαντζή.

Ως γνωστόν, η  παράταξη «Ο τόπος μας αξίζει», είναι μια νέα αυτοδιοικητική παράταξη, την οποία ίδρυσε ο κ. Νίκος Καζαντζής (έμπειρο μέλος της τοπικής αυτοδιοικητικής κοινωνίας), η οποία συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Αγρινίου, για πρώτη φορά τον Μάιο του 2019 και απέσπασε ποσοστό 8,75% (4.808 ψήφους συνολικά) και εξέλεξε τέσσερις δημοτικούς συμβούλους: τον Κωνσταντίνο Ζώης, τον Κωνσταντίνο Κατσαρή, τον Παναγιώτη Μαρνέζο και τον υποψήφιο Δήμαρχο, Νίκο Καζαντζή, ο οποίος μας είπε:

Νίκος Καζαντζής: Να κοιτάνε μπροστά

Είναι άκαιρο να μιλήσουμε σήμερα για τα 5 + 1 χρόνια της Δημοτικής Αρχής. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μετά τα μέσα της παρούσας θητείας ώστε να έχει διαγραφεί η πορεία των πραγμάτων και κυρίως των έργων που πρέπει να γίνουν.

Από την μία έχουμε τα 5 χρόνια. Αυτά κρίθηκαν από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, ήτοι τους Δημότες. Έδωσαν την ετυμηγορία τους για τα 5 αυτά χρόνια και πρέπει να την σεβαστούμε.

Εμείς ως παράταξη προεκλογικά είπαμε αυτά που έπρεπε να γνωρίζουν οι Δημότες και λάβαμε ένα σοβαρό ποσοστό γύρο στο περί του 9% (και όχι 2% που μετά μανίας διατυμπάνιζαν κάποιοι) και ευχαριστούμε τους Δημότες που μας τίμησαν.

Στις προεκλογικές μας λοιπόν αναφορές και στο πρόγραμμα που παρουσιάσαμε μιλούσαμε για αρκετές από τις  διεκδικήσεις που θα έπρεπε ο Δήμος Αγρινίου να στοχοθετήσει.

  • Προσγείωση στα πρακτέα και όχι μόνο στο επιθυμητά.
  • Άμεση σύνδεση του Αγρινίου με ανάλογη της πόλης είσοδο από την υφιστάμενη όδευση Βορείως και Νοτίως και ταυτόχρονα διεκδίκηση για την κάθετη (τρίτη) είσοδο.
  • Επανδίδρυση Πανεπισημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο
  • Δημιουργία ΒΙΠΕ.
  • Ανάπτυξη ως τουριστικό προορισμό της Λίμνης Τριχωνίδας
  • Φυσικό Αέριο
  • Λειτουργικότητα και προσβασιμότητα του Αρχαίου Θεάτρου Στράτου
  • Δημιουργία συστήματος πεζοδρόμων με ταυτόχρονη ανάπτυξη κεντρικών περιοχών – γειτονιών, με κίνητρα για τους επιχειρηματίες για την εγκατάστασή τους σε αυτές (μειωμένα έως μηδενικά τέλη)
  • Διαδημοτικές Συνεργασίες κ.λ.π.

Για να μην κουράσω δεν θα αναφερθώ σε όσα μπορούν να κάνουν την διαφορά και να αναπτυχθεί ο Δήμος ώστε να κρατήσει τη νεολαία εδώ.

Τα 5 προηγούμενα χρόνια δεν είχε γίνει κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση και ήταν λογικό να τα παρουσιάσουμε και ως έλλειψη αλλά και ως διεκδίκηση

Για τον ένα (1) χρόνο που μόλις πέρασε για τη νέα θητεία, όπως είναι κατανοητό, δεν έχει νόημα να γίνει οποιαδήποτε κριτική διότι ο μισός χρόνος πέρασε με καραντίνα και ουσιαστικά ο Δήμος λειτούργησε σε ρυθμούς αυτοσυντήρησης.

Δεν αναφέρομαι στο Πάρκο, εσκεμμένα, διότι ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι ακόμη και με μικρή απόκλιση θα μπορέσει επιτέλους να γίνει κάποια παρέμβαση που θα το ξεκολλήσει από την αφάνεια και την απραξία.

Ο κ. Καζαντζής συνεχίζοντας σημειώνει, ότι «ερωτήσεις θα μπορούσαν να γίνουν πολλές αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερο να δώσω μία συμβουλή προς την Δημοτική Αρχή, δηλαδή όλη την παράταξη που διοικεί:

Να κοιτάνε μπροστά.


Media group «Agrinio 365»  | Λευτέρης Τηλιγάδας

Agrinio Times.gr | Antenna-Star.gr