Αφιέρωμα: 5+1 χρόνια Δημοτική Αρχή – Ο λόγος στην… Χριστίνα Σταρακά

Ολοκληρώνουμε σήμερα το αφιέρωμα «5 + 1 χρόνια της Δημοτικής Αρχής Παπαναστασίου» του Media Group «Agrinio 365»: ιστοσελίδες AgrinioTimes.gr και Antenna-Star.gr, με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, δίνοντας το λόγο στην κυρία Χριστίνα Σταρακά, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου και της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς».

Το αφιέρωμα θα κλείσει, ο Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Γιώργος Παπαναστασίου, την ερχόμενη εβδομάδα.

Ως γνωστόν, η  παράταξη «Αγρίνιο Μπορείς», συμμετείχε για πρώτη φορά στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Αγρινίου, τον Μάιο του 2019, αλλά αποτελεί πολιτική συνέχεια των αυτοδιοικητικών παρατάξεων του «πολιτικού κέντρου» της μεταπολίτευσης. Την πρώτη Κυριακή απέσπασε ποσοστό 28,19% (15.489 ψήφους συνολικά), ενώ τη δεύτερη Κυριακή το ποσοστό των ψήφων ήταν 43,98% (17.538 ψήφοι), έναντι 22.341 ψήφων και ποσοστού 56,02% που συγκέντρωσε η παράταξη του σημερινού Δημάρχου Αγρινίου, κ. Γιώργου Παπαναστασίου, «Αγρίνιο Νέα Αρχή – Τόπος να Ζεις».

Την παράταξη «Αγρίνιο Μπορείς» στο Δημοτικό Συμβούλιο απαρτίζουν οι: Ελευθέριος Αραχωβίτης, Αμαλία Γιαννακά, Δημήτριος Ζώης, Νικόλαος Θεοδωρόπουλος, Βασιλική Καραγκούνη, Παναγιώτης Καψάλης, Χρήστος Κορδολαίμης, Χρήστος Κουτρουμάνος, Ευαγγελία  Κραβαρίτη,  Γεράσιμος Μπελεβώνης, Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου, Ηλίας Παπαχρήστου και η υποψήφια Δήμαρχος του συνδυασμού, Χριστίνα Σταρακά η οποία μας είπε:

Χριστίνα Σταρακά: «Το περιθώριο πίστωσης δεν θα είναι ανεξάντλητο»

«Στην προηγούμενη πενταετία της σημερινής δημοτικής αρχής χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει το Αγρίνιο. Υπήρξε τεράστιο περιθώριο και ανοχή στην πόλη, που όμως δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα. Το Πάρκο βάλτωσε, τα μεγάλα θέματα δεν λύθηκαν, κανείς δεν ήξερε και δεν ξέρει ακόμα, την «τύχη» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή μας κ.α πολλά.

Ευτυχώς, με πολλή προσπάθεια, από πολλές πλευρές, το Αγρίνιο έχει μια Β.Α.Α. που μπορεί να δώσει ένα άλλο πρόσωπο στην πόλη, κάτι που πολεμήθηκε όταν σχεδιαζόταν αλλά εκτιμήθηκε όταν ήρθαν τα δύσκολα.

Οι τελευταίες εκλογές έφεραν την ίδια  δημοτική αρχή  για άλλα τέσσερα χρόνια .Μέσα όμως σε μια πρωτοφανή ευνοϊκή πολιτική συγκυρία για την φιλοκυβερνητική πλέον νέα δημοτική αρχή, Το περιθώριο πίστωσης δεν θα είναι όμως ανεξάντλητο. Αν δεν λυθούν και τώρα τα χρόνια θέματα της πόλης θα είναι άλλη μια ευνοϊκή συγκυρία χαμένη και το Αγρίνιο δύσκολα θα επανέλθει τα επόμενα χρόνια».

Ερώτηση

«Έχετε σκεφθεί καθόλου, κ. Δήμαρχε, να δημιουργήσετε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων-τεχνοκρατών, εκτός πολιτικής, που θα καθίσουν να σχεδιάσουν το πού πάει το Αγρίνιο, ποια είναι η προοπτική του για τα επόμενα χρόνια;

Με άλλα λόγια, το μεγάλο πρόβλημα είναι το εισόδημα. Ο κόσμος ανακυκλώνει σε καφέ και καταστήματα ένα μικρό εισόδημα. Πού θα αναζητηθούν επενδύσεις που θα φέρουν εισόδημα; Πού θα στραφεί η πόλη, στην παραγωγή στην περιφέρειά της, στον τουρισμό, στις υπηρεσίες;»

Συμβουλή

«Ο δήμος δεν μπορεί να συνεχίσει να διοικείται με έναν στενό κύκλο « έμπιστων» ανθρώπων. Οι εποχές χρειάζονται ανοιχτά μυαλά και όχι αυλές. Τα προβλήματα της καθημερινότητας έχουν αυξηθεί για τους πολίτες και όλα κρέμονται σε μια κλωστή, τίποτε δεν είναι δεδομένο, ούτε πολιτικά, ούτε κοινωνικά. Το επόμενο διάστημα θα καθορίσει τις εξελίξεις σε πολλά επίπεδα και πρέπει να έχουμε προτάσεις και λύσεις σε σοβαρά ζητήματα. Καλά θα κάνει ο δήμαρχος να αρχίσει να συνεργάζεται με όλες τις δυνάμεις της περιοχής και να εγκαταλείψει το σχήμα των «δικών μας».