Αφιέρωμα: 5+1 χρόνια Δημοτική Αρχή | Γ. Παπαναστασίου: «Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας»

Τις δικές του θέσεις και απόψεις καταθέτει σήμερα ο Δήμαρχος Αγρινίου και μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., Γιώργος Παπαναστασίου, κλείνοντας το αφιέρωμα που ξεκινήσαμε με τους επικεφάλης των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, από τις 7 Σεπτεμβρίου, μέσα από το οποίο κατέθεσαν την κριτική τους στην Δημοτική Αρχή Παπαναστασίου, η οποία έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του Δήμου, την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες, και φυσικά την εκπόνηση και υλοποίηση των έργων που απαιτεί ο μελλοντικός σχεδιασμός της ανάπτυξης του.

Ως γνωστόν, ο  Γιώργος Παπαναστασίου και ο συνδυασμός του «ΑΓΡΙΝΙΟ ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» έχει εκλεγεί Δήμαρχος Αγρινίου για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, μετά από διπλή εκλογική διαδικασία (Πρώτη και Δεύτερη Κυριακή) στις αυτοδιοικητικές εκλογές, που έγιναν τον Μάιο του 2019.

Την πρώτη Κυριακή το ποσοστό που πήρε ο συνδυασμός ήταν 42,44%  (23.319 ψήφοι), και την δεύτερη Κυριακή, 56,02%  (22.341 , ψήφοι)

Ας δούμε όμως σήμερα, τι απαντάει στην κριτική που δέχθηκε μέσα από τις σελίδες των site, AgrinioTimes.gr και Antenna-Star.gr.

Γιώργος Παπαναστασίου: Όσοι περισσότεροι ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τόσο το καλύτερο για το Αγρίνιο

Στην πολιτική, όπως και στη ζωή,  έχει ιδιαίτερη αξία η  πολυχρωμία απόψεων και ιδεών. Έτσι,  με ενδιαφέρον, παρακολούθησα την κριτική όπως κατατέθηκε από τους συναδέλφους μου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και είναι αλήθεια  ευτυχής συγκυρία το γεγονός, ότι πλέον υπάρχουν πολλές φωνές στην αίθουσα του Δ.Σ. παρά τα προβλήματα  που πολλές φορές προκύπτουν.

Στο πλαίσιο αυτό κατανοώ  τις πολιτικές αγκυλώσεις  οι οποίες,  σε κάποιες περιπτώσεις,  υποκινούν αντιπαλότητα. Προσωπικά,  δεν  υιοθετώ αυτή την πολιτική στάση.  Όταν έχεις επιλέξει ως αντίπαλο τις προκλήσεις προτιμάς να επικεντρώνεσαι στο δημιουργικό στόχο σου. Και σ’ αυτό τον αγώνα, όσοι περισσότεροι ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τόσο το καλύτερο για το Αγρίνιο.

Όπως έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, η σύνθεση δυνάμεων είναι η βάση της πολιτικής μου φιλοσοφίας. Πιστεύω στη συνεργασία. Είναι για εμένα, προϋπόθεση  και επιτυχία.  Αυτό επεδίωξα στην πρώτη θητεία και φιλοδοξώ να συνεχίσω να κάνω και στη δεύτερη θητεία της Δημοτικής Αρχής. Γι αυτό λοιπόν τους κρίσιμους μήνες της πανδημίας απευθύνθηκα στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ζητώντας κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων.  Καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι και αναζητήσαμε απαντήσεις στα σοβαρά ζητήματα που χρειάστηκε να διαχειριστούμε, όπως π.χ. η τόνωση της τοπικής αγοράς.

Αληθινός μας στόχος είναι να συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω στα θετικά. Χαίρομαι γιατί οι πολίτες, μέρα με τη μέρα, κατανοούν ότι κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε ένα σπουδαίο σύνολο έργων εμβληματικής αξίας. Έγκαιρα  υποβάλαμε ώριμες προτάσεις έργων, προκειμένου να απορροφήσουμε το ταχύτερο δυνατό  κονδύλια και να υλοποιήσουμε αναγκαία έργα για τους πολίτες. Δεν αφήσαμε καμία ευκαιρία να χαθεί. Το Αγρίνιο σήμερα είναι ένας δήμος  που μπορεί να οραματίζεται το μέλλον του με σιγουριά και αισιοδοξία. Με έργα που, όχι μόνο, αναβαθμίζουν την καθημερινότητα αλλά δίνουν προστιθέμενη αξία στην ποιότητα ζωής των πολιτών. Αρκετά από  αυτά τα έργα έχουν ολοκληρωθεί, πολλά έχουν ήδη ξεκινήσει και θέλω να πιστεύω ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και για τα υπόλοιπα.

Ακολουθούμε πιστά το όραμά μας, που δεν είναι άλλο από το να ενισχύουμε διαρκώς  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Αγρινίου, δηλαδή  μια πόλη ανθρωπιάς, βιώσιμη, πράσινη, με έντονο πολιτιστικό αποτύπωμα.

Στο πλαίσιο λοιπόν του πολιτικού πολιτισμού τα παράπονα στον Δήμαρχο είναι πάντα θεμιτά. Κι εγώ είμαι εδώ για να τα ακούω.

Με μια προτροπή. Αντί να  δίνουμε  συμβουλές, ας δώσουμε  το καλό παράδειγμα.

Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να δημιουργήσουμε για τον τόπο μας. Όλοι  έχουμε κοινό στόχο.  Ας αποδείξουμε,  σε όλους εκείνους που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, ότι μπορούμε να συνεργαστούμε.

Άλλωστε,  οι εκπλήξεις είναι πάντα βασιλιάς στην πολιτική σκακιέρα.