Με αφορμή μια ανάρτηση του Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Αγρινίου (Photos)

Ενόψει της επαναλειτουργίας των παιδικών σταθμών, η  διοίκηση της ΚΟΙΠΑ προχωρά σε απολυμάνσεις στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγρινίου και καθαρισμούς των προαύλιων χώρων έλεγε χθες η ανακοίνωση του Δήμου Αγρινίου και πραγματικά όπως αποδεικνύουν και οι παρακάτω φωτογραφίες αυτό είναι γεγονός.

  • του Λ. Τηλιγάδα

Μα καλά, θα μου πείτε, έπρεπε το γεγονός να αποδειχθεί και με τις φωτογραφίες.

Έτσι δεν συμβαίνει όμως στις μέρες μας;

Μόνο, αν το δείχνει μια φωτογραφία, υπάρχει το γεγονός.

Παλιά, όταν θέλαμε να πείσουμε για κάτι που πληροφορηθήκαμε και αφορούσε την κοινότητα λέγαμε, «το διάβασα στην εφημερίδα» ή «το άκουσα στο ραδιόφωνο». Λίγο αργότερα η τελευταία φράση έγινε, «το είδα στην τηλεόραση», για να φτάσουμε στις μέρες μας που το τεκμήριο της είδησης βρίσκεται στο διαδίκτυο: «Το διάβασα στο face book», λέμε σήμερα. Κι όταν λέμε το διάβασα στο fb, εννοούμε κυρίως ότι είδαμε τις φωτογραφίες ή τα βιντεάκια που κυκλοφορούν στα social media.

Έτσι λοιπόν και το ΚΔΑΠ του Δήμου Αγρινίου: «….μέσα σ όλες τις δυσκολίες…εμείς την Παρασκευή θα μαστε έτοιμοι… σε αναμονή» γράφει στο προφίλ της δομής στα social και ακολουθεί μια σειρά από φωτογραφίες, όπως θα δείτε παρακάτω, που αποδεικνύουν τις προετοιμασίες.

Δεν θα σταθώ όμως σ’ αυτές. Θα σταθώ σε κείνες τις τρεις τελείες που επαναλαμβάνονται στην παραπάνω φράση. Και θα σταθώ εκεί γιατί σ’ αυτές τις τρεις τελείες βρίσκεται η αγωνία, ο φόβος και η ελπίδα των ανθρώπων για όσα μπορούν να συμβούν από δω και πέρα στις ζωές τους.

  • Γιατί αυτή η σιωπή είναι εκείνο που στις μέρες μας περιγράφει καλύτερα κι από τις φωτογραφίες ακόμα, την γύρω μας πραγματικότητα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


«Αgrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr