Άγγελος Λάντος: Ο Μεσολογγίτης Chef με τα δύο αστέρια Michelin

Το νέο μαγειρικό σόου του ANT1, «Game Of Chefs», άρχισε και εμείς μαθαίνουμε περισσότερα για τους τρεις κριτές-σεφ που πιάνουν κουτάλες από το βράδυ της Δευτέρας.

Η νέα μαγειρική πρόταση της ελληνικής τηλεόρασης, πέραν της παρουσιάστριας, Ντορέττας Παπαδημητρίου, το βάρος της υψηλής γαστρονομίας σηκώνουν τρεις διακεκριμένοι σεφ τους οποίους έχουμε γνωρίσει ξανά στο παρελθόν.

Οι τρεις κριτές του «Game Of Chefs»

Ποιος είναι ο Άγγελος Λάντος του «Game Of Chefs»
Στην πρεμιέρα του «Game Of Chefs» μάθαμε περισσότερα για τους τρεις κριτές και πρέπει να ομολογήσουμε πως το βιογραφικό του ψαρομμάλη Άγγελου Λάντου μας εντυπωσίασε.

Αυτοί είναι οι σεφ που θα «μονομαχήσουν» με τους κριτές του MasterChef -Οι διακεκριμένοι μάγειρες του «Game Of Chefs»
Ο Άγγελος Λάντος γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1972 και σε ηλικία 4 ετών ήρθε με την οικογένειά του στην Αθήνα. Μόλις τελείωσε το Λύκειο, εργάστηκε ως σερβιτόρος και κάπως έτσι, μπαίνοντας στις κουζίνες των εστιατορίων, άρχισε να ερωτεύεται τη μαγειρική.

Ακολούθησε η Σχολή Μαγειρικής και τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στα πιο γνωστά αθηναϊκά εστιατόρια, όπως το «Πιλ Πουλ» και το «Boschetto». Το 2005, μπήκε στην κουζίνα του πιο εμβληματικού εστιατορίου της Αθήνας, τη «Σπονδή», ως sous chef δίπλα στον Γάλλο chef Arnaud Bignon, ενώ το 2012, μετά την αποχώρηση του Bignon, ανέλαβε τα ηνία του γαλλικού εστιατορίου, το οποίο ήδη κατείχε 2 αστέρια Michelin.

O Άγγελος Λάντος σερβίροντας γαλλική κουζίνα με ευφάνταστους τρόπους κατάφερε να διατηρήσει τη διάκριση που λαμβάνει από το 2008 έως σήμερα το σπουδαίο αθηναϊκό εστιατόριο.

Η συνεργασία με «μισελενάτα» εστιατόρια.
Ο Άγγελος Λάντος έχει εργαστεί σε βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια, όπως τα «L’Enclume» στην Αγγλία, «Cheval Blanc» στην Ελβετία και «Flocons de Sel» στη Γαλλία, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες Φεστιβάλ Γαστρονομίας, ενώ το 2018 το όνομά του φιγούραρε στη λίστα με τους 300 καλύτερους chef παγκοσμίως.

Έχοντας ως εργαλείο του την υψηλή εκτελεστική τεχνική, ο Άγγελος Λάντος είναι ο chef που όλοι οι συνάδελφοί του σέβονται, καθώς αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους σε ελληνικό και σε διεθνές επίπεδο.

Κίνητρο και πηγή έμπνευσης αποτελούν η έμφυτη διάθεση για δημιουργία, εξέλιξη και γνώση – έννοιες που επιδιώκει να εμφυσήσει στα δύο του παιδιά αλλά και στους μαθητές του, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια είναι Διευθυντής Μαγειρικών Σπουδών σε Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Ο Άγγελος Λάντος, με οδηγό τη γαστρονομική αριστοτεχνία του, εκφράζει την αισθητική, την αυθεντικότητα και τη λεπτότητα, ενώ χειρίζεται υποδειγματικά την πρώτη ύλη, καθώς θεωρεί πως η μελλοντική τάση της γαστρονομίας είναι η εξασφάλιση της υψηλής ποιότητάς της.

iefimerida.gr