Το Άγιο Φως έφτασε στην Αθήνα

Στην Αθήνα έφτασε το Άγιο Φως, χωρίς την απόδοση τιμών αρχηγού κράτους, όπως γινόταν άλλες χρονιές. Η τελετή υποδοχής ήταν σεμνή και λιτή, χωρίς αγήματα και κόκκινο χαλί. Συνολικά μόλις 20 άνθρωποι παραβρέθησαν στην τελετή.

Η πτήση HAF352A του Embraer Legacy 600, του πρωθυπουργικού αεροσκάφους με την οποία μεταφέρθηκε το Αγιο Φως, έφτασε στην Ελλάδα, λίγο μετά τις 18:40.

«Σε λίγες ώρες το άγιο φως θα ανάψει στις λαμπάδες και στα κεριά μας. Θα μάς θυμίσει ότι το φετινό Πάσχα κρύβει μια πρώτη νίκη απέναντι στον ιό. Με λιγότερα μέτρα. Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Βγαίνουμε από την πανδημία νικητές. Όμως συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα και να λαμβάνουμε προφυλάξεις. Χρόνια Πολλά σε όλους, εύχομαι υγεία» ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, ο οποίος ηγήθηκε της αποστολής.

Πέρυσι το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί και είχε παραμείνει στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. “Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις” είχε δηλώσει ο Κώστας Βλάσης.

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα γίνει έγκαιρα, καθώς λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα.

thetoc.gr