Connect with us

Αγρίνιο

Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Αγρινίου: Με δάκρυα η αναχώρηση της Παναγίας Σουμελά

Την Πέμπτη, 22 Μαΐου 2025 από τον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Αγρινίου με δάκρυα έγινε η αναχώρηση της Παναγίας Σουμελά.
Την Πέμπτη, 22 Μαΐου 2025 από τον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Αγρινίου με δάκρυα έγινε η αναχώρηση της Παναγίας Σουμελά.

Την Πέμπτη, 22 Μαΐου 2025 από τον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Αγρινίου με δάκρυα έγινε η αναχώρηση της Παναγίας Σουμελά.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και πνευματικής κατάνυξης, οι κάτοικοι του προσφυγικού συνοικισμού Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο αποχαιρέτησαν σήμερα την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, η οποία παρέμεινε για λίγες ημέρες στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η φιλοξενία της θαυματουργής Εικόνας αποτέλεσε ξεχωριστή ευλογία για την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα για τους απογόνους των προσφύγων, που διατηρούν ζωντανή στη μνήμη και την καρδιά τους την ιστορική πατρίδα και την πίστη τους στη Μητέρα του Θεού.

Η παρουσία της Παναγίας Σουμελά ενίσχυσε το θρησκευτικό συναίσθημα, ενδυνάμωσε τη συλλογική ταυτότητα των κατοίκων και ανέδειξε την αδιάρρηκτη σύνδεση πίστης, παράδοσης και ιστορικής μνήμης.

Ήταν μια κορυφαία στιγμή ενότητας, που θα μείνει ανεξίτηλη στη συνείδηση όλων όσοι την έζησαν.

Ο Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου, κος. Δημοσθένης Σιδηρόπουλος, εξέφρασε με θερμά λόγια τη βαθιά του ευγνωμοσύνη:

«Η Παναγία Σουμελά ήρθε ως φως ελπίδας στον τόπο μας, φέρνοντας μαζί Της μνήμες, δάκρυα και προσευχές γενεών. Η αναχώρησή Της, αν και μας γεμίζει συγκίνηση, αφήνει πίσω Της πνευματικούς καρπούς ανεκτίμητης αξίας

Δείτε το βίντεο:

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε:

Προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα, για την άδεια και την ευλογία μεταφοράς της Ιεράς Εικόνας.

Προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό, για τη θερμή υποστήριξή του στην έλευση της Εικόνας στον εορτάζοντα Ναό.

Προς τους Πανοσιολογιωτάτους πατέρες Αθηναγόρα και Χριστόδουλο, εκπροσώπους του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Σουμελά.

Προς το Ίδρυμα Παναγία Σουμελά, για την πολύτιμη συνδρομή του.

Και τέλος, προς τον Εφημέριο του Ναού, Πατήρ Ευάγγελο Φωτάκη, για την αφοσιωμένη διακονία και ανιδιοτελή προσφορά του.

 

Διαβάστε επίσης: Ενδοοικογενειακή Βία – Αγρίνιο: Γονείς κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του ανήλικου παιδιού τους

Advertisement

Τελευταία νέα →