Αγρίνιο: Στις 13 Δεκεμβρίου η παρουσίαση βιβλίου «Τα καναρίνια έχουν υπέροχη λαλιά», του Δ. Ρηγογιάννη

Αγρίνιο: Στις 13 Δεκεμβρίου η παρουσίαση βιβλίου «Τα καναρίνια έχουν υπέροχη λαλιά», του Δημήτρη Ρηγογιάννη

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός και οι Εκδόσεις «Γράμμα» συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ρηγογιάννη με τίτλο: «Τα καναρίνια έχουν υπέροχη λαλιά» την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο κτίριο της Τράπεζας Ελλάδος (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Αναστασιάδη 1).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Κατερίνα Κιτσάκη, Δικηγόρος

Γιάννης Βασιλείου, Κοινωνιολόγος

Βασίλειος Σταρακάς, Πρώην Πρόεδρος Παλαίμαχων Παναιτωλικού

Συντονίζει ο Χρήστος Στούμπος, Δημοσιογράφος

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Ήταν 23 Μάϊου 2009.. Ο Χριστόφορος με την παρέα του ξεκινούν από το Αγρίνιο, την πόλη που ζουν, για να παρακολουθήσουν έναν κρίσιμο αγώνα μπαράζ του Παναιτωλικού στην Αθήνα.

Καθώς περιμένει, θυμάται τότε, που παιδί ακόμα, αγωνιούσε πώς θα μπει λαθραία στο Γήπεδο. Θυμάται τον αδερφό του να ξεσηκώνει με την τρομπέτα τους φιλάθλους, την υδροφόρα να καταβρέχει τον ξερό αγωνιστικό χώρο.

Θυμάται την άνοδο στην Α΄ Εθνική το 1975 και τους πανηγυρισμούς στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας.. Θυμάται τον πόνο που ένοιωσε από τη βίτσα του δασκάλου, τους ομηρικούς καυγάδες με το αντίπαλο σχολείο..

Το βιβλίο είναι γεμάτο από τις αλάνες της πόλης, τις βόλτες με το πολυπόθητο ποδήλατο ,τις φτωχογειτονιές και τα καπνοχώραφα, τον Άγιο Χριστόφορο, το Πάρκο, το Γηπεδάκι της Γ.Ε.Α., τα σινεμά, τα χαλκούνια και τα έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής.

Είναι γεμάτο από εικόνες που φωτίζουν παιδικές φιλίες, εφηβικούς έρωτες ,σε μέρη γνώριμα και οικεία. Εικόνες που ζωντανεύουν μέσα από τις ιστορίες που ζει ο ήρωας και που αναδεικνύουν αβίαστα την εποχή μετά τη Μεταπολίτευση, αλλά και προβάλουν την άρρηκτη σχέση και αλληλεπίδραση του Παναιτωλικού με την πόλη…

Μέσα από ένα παιδί που μεγαλώνει και γίνεται πατέρας, ιστορίες έρχονται να περιγράψουν σχέσεις, καταστάσεις και να διαπραγματευτούν συναισθήματα κι επιλογές. Έρχονται να αναδείξουν αγωνίες και όνειρα..

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: 17 Δεκεμβρίου η εκδήλωση με τίτλο: «Η κοσμολογία των λαϊκών παραμυθιών»