Αγρίνιο – Αδιανόητο: Οικογένεια περιμένει τα έξοδα κηδείας από τον τ. Ο.Γ.Α. 2,5 χρόνια

Δεν είναι πρωτόγνωρο για την ελληνική πραγματικότητα, ούτε και για την περιοχή μας, αλλά στην ανατολή του 2021 μοιάζει αδιανόητο να μην έχουν δοθεί σε οικογένεια από το Αγρίνιο τα έξοδα κηδείας από τον τ. Ο.Γ.Α., νυν Ε.Φ.Κ.Α. στην οικογένεια ενός ανθρώπου που απεβίωσε το Σεπτέμβριο του 2018!!!

Δηλαδή 2,5 περίπου χρόνια μετά το θάνατό του.

Σήμερα, οι ιστοσελίδες του «Agrinio365» Media Group (Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr) παρουσιάζουν όλο το ιστορικό μιας μικρής «οδύσσειας» χωρίς τέλος.

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2018 η οικογένεια καταθέτει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον τοπικό ανταποκριτή του Ο.Γ.Α. (σε τοπική κοινότητα του Δήμου Αγρινίου) παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου και την επόμενη ημέρα στις 27 Σεπτεμβρίου 2018 μέλος της οικογένειας μεταβαίνει στην Πάτρα και για να μην χαθεί χρόνος καταθέτει την αίτηση στο γραφείο του τ. Ο.Γ.Α. στην Πάτρα από όπου παίρνει επίσης αριθμό πρωτοκόλλου.

Από εκεί και πέρα αρχίζει ο τραγέλαφος.

Όλος ο φάκελος προκειμένου να ελεγχθεί επιστρέφει στο Αγρίνιο σε άλλο ασφαλιστικό κλάδο (λόγω φόρτου εργασίας) προκειμένου να ελεγχθεί και μετά από 1,5 περίπου χρόνο και αφού ελέγχθηκε ο φάκελος αποστέλλεται στις 26 Μαρτίου του 2020 στην Αθήνα στα κεντρικά γραφεία του Ε.Φ.Κ.Α. προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής των εξόδων κηδείας.

Από τότε όχι μόνο δεν έχει γίνει η πληρωμή αλλά στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα της οικογένειας όχι μόνο δε βρέθηκε η άκρη αλλά φτάσαμε στο σημείο να αγνοείται ο φάκελος και να μην είναι σε θέση κανείς να δώσει μια επίσημη απάντηση.

Δεν είναι μόνο η καθυστέρηση της πληρωμής και η γενικότερη ταλαιπωρία αλλά ο εμπαιγμός που προκαλεί οργή και αγανάκτηση.

Τα στοιχεία (αριθμοί πρωτοκόλλου, ημερομηνίες και οτιδήποτε άλλο) βρίσκονται στη διάθεση των sites μας και είναι στη διάθεση των όποιων υπευθύνων που θέλουν να πληροφορηθούν για αυτή την πολυετή αναμονή για την πληρωμή των εξόδων κηδείας.