Αγρίνιο – Αλέξανδρος Μπάδας: «Σε απόγνωση βρίσκονται οι αυτοκινητιστές Ταξί της πόλης»

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αυτοκινητιστές Ταξί στην πόλη του Αγρινίου, καθώς έχουν βρεθεί χωρίς κανένα εισόδημα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο του 2ου lockdown, οι μετακινήσεις των πολιτών είναι ιδιαίτερα περιορισμένες, με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των διαδρομών και την «απόλυτη οικονομική καταστροφή».

Την απόγνωση του κλάδου μεταφέρει και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ράδιο Ταξί Αγρινίου κ. Αλέξανδρος Μπάδας, ο οποίος αναφέρει ότι «η κίνηση των Ράδιο Ταξί σε σχέση με την προ «lockdown» περίοδο έχει υποστεί σοβαρή μείωση της τάξης 80-85%».

Τονίζει ότι «η πλειοψηφία των ταξιτζήδων έμειναν εκτός υποστηρικτικών μέτρων από την Κυβέρνηση, καθώς μόνο το 15 με 20% των αυτοκινητιστών Ταξί Πανελλαδικά κατάφερε να ενταχθεί στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3 και 4».

«Οι συνάδελφοι αυτοκινητιστές» συνεχίζει ο κ. Μπάδας «έχουν λάβει μόνο την πρώτη επιδότηση των 800 ευρώ του Μαΐου από την αρχή των περιοριστικών μέτρων μέχρι και σήμερα».

«Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον το 30% των ταξιτζήδων στην πόλη του Αγρινίου αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους, αναζητώντας άλλους οικονομικούς πόρους για την επιβίωσή τους».

«Παρόλα αυτά, πολλοί συνάδελφοι ταξιτζήδες βρίσκονται στις θέσεις τους για να εξυπηρετούν τις ανάγκες του περιορισμένου επιβατικού κοινού, το οποίο αποτελείται κυρίως από άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και μετακινούνται προς ιατρεία, κλινικές ή φαρμακεία της πόλης», λέει ο κ. Μπάδας.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ράδιο Ταξί εξηγεί ότι μέσω πανδημίας «τηρούνται από τους οδηγούς όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊου, γι’ αυτό και οι συμπολίτες μας εμπιστεύονται την μετακίνησή τους με τα Ράδιο Ταξί της πόλης μας, όταν χρειαστεί να μετακινηθούν».

«Καθημερινά γίνονται απολυμάνσεις στα αυτοκίνητα, ενώ κάθε 10 περίπου μέρες τα αυτοκίνητα απολυμαίνονται σε συνεργεία της πόλης. Εξάλλου, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθεσίες, σε κάθε αυτοκίνητο ταξί επιτρέπεται να μετακινηθεί μόνο ένα άτομο σε κάθε διαδρομή, με την χρήση πάντα της απαραίτητης προστατευτικής μάσκας», καταλήγει ο πρόεδρος του Σωματείου Ράδιο Ταξί Αγρινίου.


Επιμέλεια: Νάντια Μπούτα

«Agrinio365» Media Group | AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr