Αγρίνιο – Ανδρέας Παπαθανάσης: «Εντυπωσιακή η πτώση του τζίρου στις κάβες»

Τα μέσα του ομίλου «Agrinio365» Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr) συνεχίζοντας τη μεγάλη έρευνα για την κίνηση των καταστημάτων, κάθε είδους, εν μέσω εορταστικής περιόδου (Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς – Φώτων) αλλά και του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η αρχή έγινε με την έναρξη του click away τη Δευτέρα, χθες ήταν σειρά των κρεοπωλείων και των βιβλιοπωλείων, ενώ σήμερα σας παρουσιάζουμε την εικόνα στα καταστήματα εμπορίας ποτών.

Μεγάλο πλήγμα αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες οινοπνευματωδών ποτών στην Αιτωλοακαρνανία, αφού λόγω της πανδημίας ο τζίρος τους έχει μειωθεί έως και 80%.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Παπαθανάση, έμπορο Οίνων και Ποτών, το πλήγμα είναι τεράστιο από την στιγμή που έχει κλείσει η εστίαση, καθώς είναι ο κύριος «πελάτης» για τις κάβες.

Το κλείσιμο των κέντρων διασκέδασης, των μπαρ έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη μείωση της προμήθειας ποτών. Οι ελάχιστες πωλήσεις για κατ’ οίκον χρήση δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αναπληρώσουν τη ζημία, παρόλο που εμφανίζονται ελαφρώς αυξημένες κατά το διάστημα του «lockdown» σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Η λεγόμενη «ζεστή αγορά» (supermarkets κ.λπ.) μπορεί να καλύψει μόνο το 20% του χαμένου τζίρου.

Ο κ. Παπαθανάσης εντοπίζει επίσης ένα σημαντικό μέρος του προβλήματος στη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς πολλοί καταναλωτές καταφεύγουν σε «αυτοσχέδιες πατέντες» παραγωγής ποτών στο σπίτι.

 

 

 

 

 


Επιμέλεια: Νάντια Μπούτα