Αγρίνιο – «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία»: Άμεσα σε επαναλειτουργία τα ΕΛ.ΤΑ. στο Παναιτώλιο

Η «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» με αίτημά της προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ζητά τη συζήτηση στην επόμενη Συνεδρίαση με στόχο την άμεση αντίδραση και την απαίτηση να τεθούν άμεσα σε επαναλειτουργία τα ΕΛ.ΤΑ. στο Παναιτώλιο.

Πιο αναλυτικά:

«Με αγανάκτηση και θλίψη πληροφορηθήκαμε την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στο Παναιτώλιο από την Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική ήταν η λειτουργία του εν λόγω υποκαταστήματος για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του πρώην Δήμου Θεστιέων καθότι από εκεί εξυπηρετούνταν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής αυτής χωρίς να αναγκάζονται να έρχονται στο Αγρίνιο, υποβαλλόμενοι σε έξοδα, απώλεια χρόνου και καθυστερήσεις.

Γνωρίζουμε, επίσης, πόσο υποβαθμίζεται συνολικά μια περιοχή όταν από αυτήν απομακρύνονται υπηρεσίες σημαντικές για την καθημερινότητα των κατοίκων και την ανάπτυξη-οικονομία τους.

Δυστυχώς, όμως, για τον Δήμο μας και τον Νομό μας η απαξίωση συνεχίζεται (τράπεζες κλείνουν, ΕΛ.ΤΑ. κλείνουν ή συγχωνεύονται, Σχολεία και Λύκεια παύουν τη λειτουργία τους (ιδέ Άγιος Βλάσσιος) με άμεσο κίνδυνο για την εγκατάλειψη αυτών των περιοχών από τους κατοίκους τους, την καταστροφή της οικονομίας τους, την «ερημοποίηση» της υπαίθρου και της Περιφέρειας του Δήμου μας.

Όλο αυτό γίνεται με προκλητικό τρόπο όταν ως δικαιολογία προβάλλεται η δαπάνη στέγασης των υπηρεσιών αυτών η οποία ανέρχεται σε 170€ μηνιαίως!!!! (για τα ΕΛ.ΤΑ. στο Παναιτώλιο) και την ίδια στιγμή δεκάδες δημοτικά ή δημόσια ακίνητα μένουν ανεκμετάλλευτα.

Κύριε Πρόεδρε θεωρούμε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Πρέπει άμεσα να αντιδράσουμε και να απαιτήσουμε την άμεση επαναλειτουργία των ΕΛ.ΤΑ. στο Παναιτώλιο.

  • Να μην επιτρέψουμε το κλείσιμο και των ΕΛ.ΤΑ. Αγίου Κωνσταντίνου.
  • Να διεκδικήσουμε ως Δήμος αυτά που δικαιούμαστε.
  • Να πάψουμε να ανεχόμαστε την απαξίωση του Δήμου μας , την καταστροφή της οικονομίας, των υποδομών, τον αποκλεισμό της μεγαλύτερης πόλης του Νομού και μιας από τις δέκα μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.
  • Ζητάμε από εσάς να θέσετε τα ανωτέρω ως άμεσης προτεραιότητας θέμα στην αμέσως επόμενη Συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου».

 

Διαβάστε επίσης: Δήμος Αγρινίου – Δημήτρης Τραπεζιώτης: «Υπερκομματική συνεργασία εδώ και τώρα»