Αγρίνιο: Τα «απόνερα της αλαζονείας» κάνουν αισθητή την παρουσία τους

Όσοι ζουν σε αυτή την πόλη μπορούν πλέον να καταλάβουν ότι η υγειονομική κρίση στο Αγρίνιο έχει αρχίσει να ξεφεύγει τις τελευταίες ημέρες.

Είναι όμως δεδομένο πως η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων είναι το αποτέλεσμα , τα «απόνερα» όσων είχαμε την ατυχία να συναντήσουμε το προηγούμενο διάστημα.

Ήδη εδώ και αρκετές εβδομάδες σε κεντρικά σημεία της πόλης εκατοντάδες νέοι συγκεντρωνόντουσαν σε λίγα τετραγωνικά μέτρα απολαμβάνοντας το ποτό τους χωρίς μάσκες και αποστάσεις και φυσικά χωρίς φόβο για την απαγόρευση που τότε ήταν στις 21:00.

Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο την Μεγάλη Εβδομάδα. Πολλοί ήταν οι εκδρομείς που κατάφεραν να ξεφύγουν από τα διόδια καταφθάνοντας στην Αιτωλοακαρνανία. Οι Εκκλησίες ειδικά από την Μ. Πέμπτη γέμισαν ασφυκτικά και ήταν ανέφικτο να τηρηθούν οι αποστάσεις από όλους, μερικοί μάλιστα – ευτυχώς λίγοι – χωρίς να φορούν μάσκα.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν τα ξέφρενα κορωνοπάρτι που έγιναν την Κυριακή του Πάσχα εντελώς επιδεικτικά, με μουσική, dj και φωτισμούς σαν να μην υπήρχε κορωνοϊός.

Ο «λογαριασμός ήρθε» και είναι μάλιστα βαρύς. Από την Κυριακή του Πάσχα έως την Πέμπτη μετράμε 323 κρούσματα.

Στο Αγρίνιο σημειώθηκαν την Πέμπτη 7 Μαΐου 48 κρούσματα που αποτελεί ημερήσιο ρεκόρ για την πόλη.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όμως προήλθε από τα χθεσινά Rapid Tests στο Δημαρχείο. Εντοπίστηκαν 17 θετικοί σε 339 δείγματα, δηλαδή 5% θετικότητα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων ήταν τα 27 έτη.

Συμπερασματικά τα κορωνοπάρτι αρχίζουν να αφήνουν το αποτύπωμα τους. Καλό είναι έστω και τώρα οι Αρχές να λειτουργήσουν ως οφείλουν. Μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου Αγρινίου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας.

Τέλος, μπορεί να κάποιοι να γίνονται γραφικοί με την ατομική ευθύνη αλλά αποδεικνύεται ότι δεν έχουν άδικο. Η ανευθυνότητα, η απερισκεψία και η δήθεν επανάσταση απέναντι στη λογική προκαλεί αυτό που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες και μας φέρνει ξανά κοντά σε ένα καταστροφικό για την οικονομία της πόλης Lockdown.


Γ. ΜΠ. 

«Agrinio365» Media Group | AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr