Αγρίνιο: Απόψε το μουσικοχορευτικό και θεατρικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ζορμπάς»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγρινίου «ΖΟΡΜΠΑΣ», προσκαλεί τον κόσμο του Αγρινίου σε ένα Μουσικοχορευτικό και θεατρικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, στις 4 Ιουνίου 2023 και ώρα 8.00 το βράδυ στον δημοτικό κινηματογράφο «Ελληνίς».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο Μίκης, εκτός από μουσικός δημιουργός, άφησε παρακαταθήκη και στο χορευτικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τους ρυθμούς που χρησιμοποίησε. Είναι χρέος του Συλλόγου να αναδείξει αυτούς τους χορούς και αυτούς τους ρυθμούς των λαϊκών μας τραγουδιών και να δείξει πως ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ πάντρεψε ρυθμούς παραδοσιακούς σε λαϊκά τραγούδια, στα τραγούδια του λαού.

Ο σύλλογος «ΖΟΡΜΠΑΣ» πήρε το όνομα του από τον ίδιο τον Μίκη ουσιαστικά, που δημιούργησε τον χορό του ΖΟΡΜΠΑ στην ομώνυμη ταινία: ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ/ZORBA THE GREEK (από το ομώνυμο βιβλίο: Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, του Νίκου Καζαντζάκη.) Έτσι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο σύλλογος, είναι να τιμήσει τη μνήμη του Θεοδωράκη για όλο το μουσικό και κοινωνικό του ταξίδι!

 

Τραγουδούν: Βενιαμίν Γερνάς, Έφη Ιωαννίδου, Μαργαρίτα Βαρελά

Θεατρικό: Έφη Ιωαννίδου, Τάκης Λιάγκας

Χοροδιδάσκαλος: Βενιαμίν Γερνάς

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγρινίου «ΖΟΡΜΠΑΣ» ευχαριστεί τον μέγα χορηγό «V2 the alternative bar» καθώς και τους χορηγούς «ΦΙΛΗΣ glass» και «KANZO home» που τον στηρίζουν σε κάθε εκδήλωση!

Χορηγοί προβολής: AgrinioTimes.gr – Agrinio 9.37 FM

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Χορευτική πανδαισία με εκατοντάδες μικρούς χορευτές στο «Ελληνίς»