Αγρίνιο: Ασθενής βροχόπτωση νωρίς το απόγευμα – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Αγρίνιο: Ασθενής βροχόπτωση νωρίς το απόγευμα – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα Ορεινά και στα Ανατολικά Τμήματα της χώρας αναμένονται τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023. Άνεμοι τοπικά έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν ενώ βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, στη Θράκη, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και στα ανατολικά τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται μετά το απόγευμα.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 21 έως 34, στην Ήπειρο από 17 έως 32, στη Στερεά από 19 έως 34, στην Πελοπόννησο από 17 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 31, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 34, στις Κυκλάδες από 20 έως 32, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 30 και στην Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες από 4 έως 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το πρωί θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση και θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα βόρεια 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι οπότε και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με εξαίρεση τα ανατολικά τμήματα του νομού όπου από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

meteo.gr

 

Διαβάστε επίσης: Το μεσημέρι της Δευτέρας η Ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη