Αγρίνιο: Η Δ/νση και οι Διδάσκοντες του Μουσικού Σχολείου συγχαίρουν τους επιτυχόντες μαθητές τους

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων -νωρίτερα από κάθε άλλη σχολική χρονιά – η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην καθεμία και στον καθένα ξεχωριστά για την εισαγωγή των υποψήφιων μαθητών/τριών  στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μια  ακόμη δύσκολη και επίπονη προσπάθεια για τους/τις μαθητές/τριες της Γ΄ Λυκείου της απελθούσης σχολικής χρονιάς με τις ιδιαίτερες συνθήκες -για μια ακόμη χρονιά- της πανδημίας του κορωνοιού  έφτασε στο τέλος της. Όμως οι -με πρόγραμμα-  προσπάθειες των παιδιών μας είχαν ένα αίσιο τέλος γεγονός που σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πορείας που θα τα οδηγήσει στην  επαγγελματική καταξίωση, αλλά και σε νέες εμπειρίες και γνώσεις.

Οι επιτυχόντες μαθητές/τριες μας έχουν μπροστά τους έναν  νέον αγώνα: να κάνουν  σε όποια σχολή βρέθηκαν  σπουδές με ενδιαφέρον και επίπονη μελέτη. Προς το παρόν  οι μαθητές/τριες  που ετοιμάζουν  τις βαλίτσες τους για να εγγραφούν σε λίγες ημέρες στη σχολή τους,  ας χαρούν  την επιτυχία τους,  ας ζήσουν  το όνειρό τους και ας περάσουν ενδιαφέροντα και γεμάτα εμπειρίες φοιτητικά χρόνια.

Οι σχολές που ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν τους επιτυχόντες του Μουσικού σχολείου Αγρινίου την ακαδημαϊκή χρονιά 2022-23 είναι η Ιατρική, η Νομική, σχολές Ψυχολογίας, Πολιτικών Μηχανικών, Σχολές Μουσικών Σπουδών στο ΠΑΜΑΚ, στην Κέρκυρα, στην Άρτα,  σχολές Χημείας, Μαθηματικών, Φυσικοθεραπείας, Οικονομικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής, σχολές Πληροφορικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών,  Αστυφυλάκων, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής εργασίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλοσοφική, Πληροφορικής και Δικτύων, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπ/σης, Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών  Τεχνών,  Θεατρικών Σπουδών.

Όσες και όσοι δεν είχαν τα αποτελέσματα που προσδοκούσαν θα πρέπει να ξέρουν ότι οι ευκαιρίες της ζωής δεν σταματούν εδώ. Πάντα υπάρχει μία δεύτερη ευκαιρία ή μία εναλλακτική επιλογή. Οι πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι το παν. Είναι μια δοκιμασία από την οποία οι νέοι μας βγαίνουν πιο δυνατοί ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Τα όνειρα και οι στόχοι μπορούν πάντα να πραγματοποιηθούν με θέληση και επιμονή. Άλλωστε μια προσωρινή αποτυχία, με σωστή διαχείριση και πολλή δουλειά, μπορεί να γίνει το εφαλτήριο μιας μεγαλύτερης επιτυχίας.

Τα καλά  αποτελέσματα στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου απέδειξαν για μια ακόμη σχολική χρονιά -που είχε και αυτή τις ιδιαιτερότητες της-  τη σοβαρή και υψηλού επιπέδου δουλειά που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Υπερήφανοι πρέπει να είναι και οι γονείς των μαθητών/τριών μας, οι οποίοι τους έδιναν δύναμη και κουράγιο και  στήριξαν τον αγώνα τους.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ & Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

 ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ