Αγρίνιο: Διακήρυξη – Προγραμμα του «Ενωμένου Εμπορίου»

Στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου για την ανάδειξη νέας διοίκησης, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2023, συμμετέχει ο συνδυασμός «Ενωμένο Εμπόριο», που τον στελεχώνουν έμποροι της τοπικής αγοράς, ζητώντας για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη και την στήριξη των συναδέλφων μελών του συλλόγου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου ο συνδιασμός, γνωστοποίησε τους υποψήφιους που θα συμμετέχουν στις εκλογές, για Δ.Σ., Ομοσπονδία και Ελεγκτική επιτροπή και κατέθεσε το πρόγραμμα και τους στόχους του συνδυασμού.

Εξάλλου, ο συνδυασμός «Ενωμένο Εμπόριο» εξέδωσε ανακοίνωση για τις εκλογές:

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισες 

Σε λίγες ημέρες θα διεξαχθούν οι εκλογές στον Εμπορικό σύλλογο Αγρινίου για την ανάδειξη νέας διοίκησης του συλλόγου.

Οι εκλογές αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμες και καθοριστικές πρώτα από όλα  για την πορεία του ίδιου  του συλλόγου μετά και τις εξελίξεις  των τελευταίων επτά μηνών, αλλά εξίσου καθοριστική θα είναι η επιλογή εκ μέρους των μελών του εκείνων των συναδέλφων που και θα  εμπιστευθούν και θα στηρίξουν για να εκλεγούν στη νεα διοίκηση του Συλλόγου.

Το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει θα κληθεί αφ ‘ενός να επαναφέρει στο σύλλογο την ενότητα και αφ’ ετέρου να στηρίξει τις επιχειρήσεις των μελών του που δοκιμάζονται από ακόμη μια κρίση την τρίτη κατά σειρά τα τελευταία δεκατρία χρόνια αυτή της ενέργειας και της ακρίβειας.  

Σε αυτές τις εκλογές όπως και το καλοκαίρι του 2020 ο συνδυασμός ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ που τον στελεχώνουν συνάδελφοι και συναδέλφισες της τοπική μας αγοράς θα πάρει μέρος σε αυτές τις εκλογές για να ζητήσει για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη και την στήριξη των συναδέλφων μελών του συλλόγου.

Ο συνδυασμός μας στα δύο χρόνια που είχε την πλειοψηφία στο Δ.Σ. μετά από την δική σας στήριξη, στην πιο δύσκολη περίοδο που βρέθηκε ποτέ Δ.Σ., προτάσσοντας το ΕΜΕΙΣ προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να στηρίξει και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις όχι μόνο των μελών του συλλόγου αλλά του συνόλου των εμπόρων της πόλης μας και της περιοχής μας.

Επιδιώξαμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων της αγοράς και να ζητήσουμε στήριξη από τους πολιτικούς εκπροσώπους τόσο σε τοπικό, περιφερειακό αλλά και κεντρικό  επίπεδο.

Κάναμε σύμπλευση με τους εμπορικούς συλλόγους όχι μόνο στον νομό μας  και στην περιφέρεια αλλά και σε όλη τη χώρα κάνοντας ορατό τον σύλλογο μας πανελλαδικά .

Στα δυο χρόνια θητείας του Δ.Σ. τόσο οι  δηλώσεις και προφορικές παρεμβάσεις μας  όσο και οι γραπτές ήταν μέσα στα πλαίσια που καθορίζονται από το θεσμικό ρόλο του οργάνου που εκπροσωπούμε. Ο τοξικός και διχαστικός λόγος ούτε μας εκφράζει ούτε μας χαρακτηρίζει και σαν ανθρώπους και πολύ περισσότερο ως εκπροσώπους θεσμικού οργάνου.

Εκείνο που επιδιώξαμε ήταν ο σεβασμός των διαφορετικών απόψεων και το συνδικαλιστικό ήθος.

Και σε αυτές τις εκλογές θέλουμε να κριθούμε από το έργο που κάναμε και κυρίως από τη συνολική μας στάση και συμπεριφορά.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ. 

ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΝΤΖΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΕΥΑΓΕΛΛΟΣ

ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΜΕΡΜΥΓΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΜΠΟΚΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΥΡΜΟΣ ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ

ΤΖΟΥΜΑΚΑ – ΦΕΓΓΟΥΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΤΣΕΡΠΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΝΤΖΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΕΥΑΓΕΛΛΟΣ

ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΣΥΡΜΟΣ ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ

ΓΟΥΡΓΟΛΙΤΣΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ

ΔΑΡΑΒΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ

ΜΠΕΡΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΤΕΦΑ ΣΤΕΛΛΑ


Το Πρόγραμμα του συνδυασμού «Ενωμένο Εμπόριο»:

Όλοι και όλες συνάδελφοι και συναδέλφισες που θα συμμετέχουμε με τον συνδυασμό Ενωμένο Εμπόριο στις εκλογές του Εμπορικού συλλόγου Αγρινίου στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2023 καταθέτουμε το πιο κάτω πρόγραμμα και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για τους παρακάτω στόχους: 

 • Θα είμαστε κοντά στους συναδέλφους, γιατί τα περιοριστικά μέτρα και τα κλειστά μαγαζιά κατά την περίοδο του κορωνοϊού, δεν μας έδωσαν τις ευκαιρίες που θέλαμε. Παρόλα αυτά όμως καταφέραμε και φέραμε στο σύλλογο 50 νέα μέλη. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα τους δίνοντας βοήθεια και λύσεις σε μικρά αλλά και σημαντικά προβλήματα που αφορούν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους.
 • Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία και στους καταναλωτές για να μεταφέρουμε το μήνυμα να μας εμπιστευθούν και να μας στηρίξουν.
 • Θα είμαστε σε συνεχή επαφή με το Δήμο, την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο ώστε να επιτύχουμε με την συνεργασία όλων, δράσεις και εκδηλώσεις που θα τονώσουν το γενικότερο κλίμα στην αγορά. 
 • Επειδή τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι διαδοχικές κρίσεις είναι πολλά και σημαντικά θα επιδιώξουμε άμεσα συναντήσεις με πολιτικούς εκπροσώπους του κοινοβουλίου, για να πιέσουμε να βρεθούν λύσεις σε σοβαρά θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους και το μέλλον τους. 
 1. Πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό ώστε να σταματήσει ο αποκλεισμός των μικρών επιχειρήσεων από τη δυνατότητα χρηματοδότησης.
 2. Οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, που επιβαρύνει τις επιχειρήσεις σε μία δύσκολη εποχή.
 3. Θεσμοθέτηση και εφαρμογή του Ειδικού Ακατάσχετου Επιχειρηματικού Λογαριασμού, που θα τροφοδοτεί τις βασικές υποχρεώσεις μίας επιχείρησης προς το Δημόσιο, τα Ταμεία και τους προμηθευτές της.
 4. Ο θεσμός των εκπτώσεων και προσφορών να βελτιωθεί και στο νέο σχεδιασμό του να έχουν κύριο λόγο οι άνθρωποι της αγοράς που γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες τους και έτσι ο θεσμός να αποκτήσει την χαμένη αξιοπιστία του.
 5. Να μην εξαιρεθούν από το σχεδιασμό και των πόρων που θα διατεθούν από το ταμείο ανάκαμψης οι μικρές επιχειρήσεις που είναι ο κορμός της εθνικής οικονομίας και ένας από τους βασικούς πυλώνες της κάθε τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.
 6. Η εξέλιξη της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης του 2022 που προστέθηκαν στις προηγούμενες κρίσεις, δημιούργησαν και εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα στις επιχειρήσεις. Αυξάνουν συνεχώς το λειτουργικό κόστος με αποτέλεσμα να αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, τόσο προς την εφορεία όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Για το λόγο αυτό θα απαιτήσουμε μέτρα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων καθώς και εφαρμογή εκ νέου της ρύθμισης των 120 δόσεων.
 7. Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.
 8. Περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών.Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. Καμία διακοπή σε επαγγελματίες και νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν λογαριασμούς
 9. Διαγραφή των τόκων και των προστίμων που συσσωρεύτηκαν στην εφορία και τις τράπεζες, ως αποτέλεσμα της προηγούμενης κρίσης, 30% για τους εν ενεργεία συνάδελφους και 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

 

 ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ. 

ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΝΤΖΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΕΥΑΓΕΛΛΟΣ

ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΜΕΡΜΥΓΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΜΠΟΚΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΥΡΜΟΣ ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ

ΤΖΟΥΜΑΚΑ – ΦΕΓΓΟΥΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΤΣΕΡΠΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ

ΓΟΥΡΓΟΛΙΤΣΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ

ΔΑΡΑΒΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ

ΜΠΕΡΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΤΕΦΑ ΣΤΕΛΛΑ

 

*Photo: sinidisi.gr