Αγρίνιο: Διαμαρτυρία για τα επαγγελματικά δικαιώματα των απόφοιτων της Γεωπονικής (Video – Photos)

Με αίτημα την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους απόφοιτους της Γεωπονικής Σχολής, φοιτητές και απόφοιτοι των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, παραβρέθηκαν σήμερα από νωρίς στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, όπου είχε προγραμματιστεί επίσκεψη Κλικακίου του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

Οι φοιτητές επιδίωξαν συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Στύλιο, κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό, λόγω της έκτακτης αναχώρησης του Υφυπουργού, ο οποίος δεν παραβρέθηκε τελικά στην εκδήλωση.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, η τροπολογία που έχει κατατεθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με το οποίο επιχειρείται να διευθετηθεί το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των γεωπόνων, δε δίνει καθαρή λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι αφού διατηρεί το διαχωρισμό σε κάποιες Γεωπονικές Σχολές, μεταξύ των οποίων και η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τα τέσσερα Τμήματά της.

Οι φοιτητές ζητούν την αναγνώριση του πτυχίου ως 5ετούς φοίτησης για όλα τα τμήματα της Γεωπονικής Σχολής, την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους απόφοιτους των τμημάτων και την ένταξη των αποφοίτων στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Εκπροσωπώντας τους φοιτητές και τους απόφοιτους της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο κ. Γιάννης Μάρκου, Απόφοιτος Γεωπονικής Αμαλιάδας, μίλησε στο AgrinioTimes.gr: