Αγρίνιο: Διανομή τροφίμων σε περισσότερες από 2.500 οικογένειες ωφελουμένων Τ.Ε.Β.Α.

Αγρίνιο: Διανομή τροφίμων σε περισσότερες από 2.500 οικογένειες ωφελουμένων Τ.Ε.Β.Α.

Συνεχίζεται η διανομή τροφίμων μέσω του Προγράμματος ΤΕΒΑ μέχρι και την Παρασκευή, ενώ από Δευτέρα θα ξεκινήσει η διανομή στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αγρινίου. 

Σε δύο ημέρες έχουν διανεμηθεί τρόφιμα σε περισσότερες από 2.500 οικογένειες του Αγρινίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Συνείδηση».

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Ασύλληπτος ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος ΤΕΒΑ που προσήλθαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου στην περιοχή της αερογέφυρας για να προμηθευτούν νωπά τρόφιμα όπως βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, φέτα, γραβιέρα, τυρί ημίσκληρο, ακτινίδια, μήλα, αχλάδια, μπανάνες και είδη Παντοπωλείου όπως ελαιόλαδο, ρύζι, αλεύρι, κριθαράκι, μακαρόνια, φακές, φασόλια, αλάτι, κομπόστα, ρεβύθια, κονσέρβα τόνος,  μέλι και μαρμελάδα.

Μόλις σε δύο ημέρες ξεπέρασαν τους 2.500 δικαιούχους. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα πέρασαν τουλάχιστον 1.500 δικαιούχοι και την Τρίτη τουλάχιστον 1.000 δικαιούχοι, ενώ η διανομή θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή!

Στην Αιτωλοακαρνανία

Σε όλη την Αιτωλοακαρνανία είχε προγραμματιστεί να γίνει διανομή. Στη Βόνιτσα, την Αμφιλοχία, την Κατούνα και το Χαλκιόπουλο που ήδη έχει ολοκληρωθεί η διανομή και κατά Μ.Ο. τουλάχιστον 1.100 άτομα την ημέρα επισκέπτονταν τις δομές που πραγματοποιούνταν οι διανομές για να προμηθευτούν τα απαραίτητα προϊόντα, ώστε να μπορέσουν να γεμίσουν το τραπέζι τους.

Η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ τη Δευτέρα θα συνεχιστεί στο Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο και τον Αστακό, ενώ την ίδια ημέρα στο Αγρίνιο θα ξεκινήσει η διανομή των προϊόντων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Σε όλη την Αιτωλοακαρνανία και ειδικότερα σε όλα τα σημεία που έχει προγραμματιστεί να γίνει η διανομή, η Κοινωνική  Σύμπραξη έχει αναλάβει να ειδοποιήσει τους ωφελούμενους, με sms ή τηλεφωνικά, προκειμένου να παραβρεθούν στο σημείο διανομής κατά τις ώρες διανομής.

Η μέθοδος drive-through

Οι ωφελούμενοι παραλαμβάνουν τα προϊόντα στο αυτοκίνητό τους με την μέθοδο drive-through, με την επίδειξη της ταυτότητάς τους και το ΑΜΚΑ τους και αυτό κάθε φορά που γίνεται διανομή, και κυρίως τις προηγούμενες δύο ημέρες στο Αγρίνιο, δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο ακόμη και μέχρι τον κυκλικό κόμβο λίγο μετά την αερογέφυρα, στην συμβολή με την οδό Αναπαύσεως που οδηγεί στο Κοιμητήριο του Αγρινίου, με την Δημοτική Αστυνομία να επιχειρεί να διαχειριστεί τη μεγάλη προσέλευση των ωφελούμενων.

Οι ποσότητες των ειδών που διανεμήθηκαν ήταν περίπου 31 κιλά ανά ωφελούμενο και για την μεταφορά τους χρειάζονταν μεταφορικό μέσο, συνεπώς έτσι δημιουργείται το κυκλοφοριακό στην περιοχή, καθώς στο σημείο σπεύδουν όλοι με Ι.Χ. είτε δικό τους είτε συνανθρώπου τους που προθυμοποιείται να τους εξυπηρετήσει, ενώ κανόνα αποτελεούσε από το παρελθόν και αποτελεί και τώρα η έλευση αυτοκινήτων από τα χωριά του Δήμου με σκοπό να φορτώσουν τα προϊόντα που δικαιούνται άτομα που δεν μπορούν ή δεν έχουν μέσο να μετακινηθούν προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Διανομή τροφίμων

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγρινίου Κώστας Καλαντζής μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «μέχρι και την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί η διανομή των προϊόντων για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, ενώ την Δευτέρα και την Τρίτη θα γίνει η διανομή για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ο στόχος είναι να ελαφρύνουμε την δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας. Δεν «σώζουμε» δυστυχώς κανέναν, αλλά βοηθάμε,  καθώς στην περιοχή μας το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

 

Διαβάστε επίσης: Ακτίνα Εθελοντισμού: Πασχαλινό Bazaar με φιλανθρωπικό σκοπό στο Αγρίνιο