Αγρίνιο: Οι δηλώσεις των δικηγόρων των τριών που προφυλακίστηκαν στο AgrinioTimes.gr (Ηχητικό)

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των τριών ανδρών που προφυλακίστηκαν -μετά την ομόφωνη απόφαση του Εισαγγελέα και της Ανακρίτριας Αγρινίου- για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο, μίλησαν στις ιστοσελίδες του ομίλου «Agrinio365» Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr) και τη Νάντια Μπούτα.

Ο κ. Κασοκεράκης, συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων αδερφών, είπε ότι η απόφαση αυτή δεν είναι απαραίτητα καταδικαστική για τους τρεις άντρες, ενώ έδωσε μεγάλη έμφαση στο γεγονός ότι τα αποτελέσματα των εγκληματικών εργαστηρίων για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού τα οποία αναμένονται στην Ασφάλεια Αγρινίου μπορεί να καθυστερήσουν έως και τέσσερις μήνες και έτσι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία στα οποία μπορεί να βασιστεί η υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

Σε σχετική μας ερώτηση για το άλλοθι που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι ο κ. Κασοκεράκης απάντησε ότι Εισαγγελέας και Ανακρίτρια δεν το έλαβαν υπόψιν τους.

Τέλος, ο κ. Κασοκεράκης δεν απέκλεισε το γεγονός να υποβληθεί αίτηση για αποφυλάκιση των κατηγορουμένων με περιοριστικούς όρους.

Ακούστε τη δήλωση του κ. Κασοκεράκη και ΕΔΩ.

Ο κ. Τσιμπούκης, δικηγόρος υπεράσπισης του ανιψιού του ηλικιωμένου ζευγαριού αναφέρθηκε εκτενώς στο περιορισένο χρονικό διάστημα προετοιμασίας των υπερασπιστικών στοιχείων της Δικογραφίας από την Πολιτεία, λέγοντας ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την αθωότητα του εντολέα του και ότι το στοιχείο που θα παίξει τον καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση είναι τα αποτελέσματα του ελέγχου της ταυτοποίησης του DNA.

Ακούστε τη δήλωση του κ.Τσιμπούκη και ΕΔΩ.


Agrinio 365 Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr)