Αγρίνιο – «My Dream School»: Η Αγγλική γλώσσα ως επένδυση για το μέλλον (Photos)

Η υπεύθυνη σπουδών & ιδιοκτήτρια του σχολείου Εύη Λιανού με σπουδές Αγγλικής & Γαλλικής φιλολογίας στο Λονδίνο & Παρίσι ( UK Kingston University BA in English & French language & Linguistics) και με εμπειρία 20 χρόνων στην διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας δημιούργησε έναν διαφορετικό χώρο στην πόλη του Αγρίνιου σε ένα μοναδικό νεοκλασικό κτίριο (Σκαλτσοδημου 12 – Έναντι κτιρίου «Δημοτικής Αγοράς» (παλαιά λαχαναγορά), με σκοπό να αλλάξει τα δεδομένα στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας.

Προσεγγίζοντας τη γλώσσα βιωματικά και διαδραστικά με κατασκευές, Projects, θεατρικό παιχνίδι, πειράματα, λογοτεχνία, χρήση ξενόγλωσσων ταινιών και ντοκιμαντέρ προσαρμοσμένων στο πλάνο του μαθήματος.

Με στόχο οι μαθητές να μπορούν να χειριστούν με ευχέρεια προφορικό και γραπτό λόγο χρόνια μετά την απόκτηση των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας.

Η υπεύθυνη σπουδών Εύη Λιανού έχοντας αποκλειστικότητα στις μεθόδους διδασκαλίας (Myrsini´s Village της Μυρσίνης Βερδουκα ) & (Deeper Learning της Μαρίας Νταβου) προσεγγίζει την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας ως επένδυση για το μέλλον και όχι απλά ως έναν σταθμό.

Πρώτη φορά στο νομό και αποκλειστικά για την περιοχή / πόλη του Αγρίνιου

Kindergarten & Pre junior (5-7 ετών) Myrsini’ s Edutainment

Λαμβάνοντας υπόψιν έρευνες, έχει παρατηρηθεί ότι όσο νωρίτερα αποκτήσει ερεθίσματα σε μια ξένη γλώσσα ένα παιδί νηπιακής ηλικίας τόσο πιο ευκολά θα τεθούν οι βάσεις για την μετέπειτα εκμάθηση της.

Για τους πολύ μικρούς μαθητές χρησιμοποιείτε η βραβευμένη μέθοδος edutainment της Μυρσίνης Βερδουκα όπου οι μαθητές εξοικειώνονται με το αγγλικό φωνολογικό σύστημα μέσα από έκθεση στον προφορικό λόγο με πολλούς διαφορετικούς ευχάριστους τρόπους.

  • Arts & Crafts (κατασκευές, τέχνη)
  • Music games (μουσικό-κινητικό μάθημα)
  • Science (πειράματα)
  • Drama play (θεατρικό παιχνίδι)
  • Storytelling (παραμύθια)

Μέσα από την βιωματική εκμάθηση λοιπόν καλλιεργείται η γλωσσική ικανότητα, αναπτύσσεται η δημιουργικότητα αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες των παιδιών. Έτσι οι μαθητές συνδέουν τη μάθηση με την συνεργασία και τη θετική εμπειρία σε ένα μοναδικά ευχάριστο περιβάλλον.

Στο συγκεκριμένο σχολείο η εκμάθηση των αγγλικών γίνεται κατανοητή μέσα από τις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους σε συνδυασμό με την ουσιαστική, πολύπλευρη, βιωματική εκμάθηση της ξένης γλώσσας.

Myrsini’ s Village Junior A & B & Senior Classes (8 – 12 ετών)

Το βραβευμένο Myrsini´s Village που αποτελεί ένα εκπαιδευτικό εργαλείο όπου οι μαθητές μαθαίνουν λεξιλόγιο και γραμματική μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, παίζοντας ρόλους ενισχύοντας παράλληλα την ευχέρεια λόγου ( speaking).

Στο μοναδικό αυτό χώρο, τα παιδιά όλων των ηλικιών μαθαίνουν αγγλικά με τον πιο συναρπαστικό και ψυχαγωγικό & ενδιαφέρον τρόπο κάνοντας έτσι την μάθηση φυσική και ευχάριστη.

Deeper Learning (B1+, B2, C2) (ηλικίες 13+)

Το νέο πρόγραμμα Deeper Learning της Μαρίας Νταβου για τα επίπεδα Β1+, B2, C2 είναι μια μοναδική καινοτομία στην εκπαίδευση.

Οι μαθητές εντάσσονται στο πρόγραμμα με σκοπό να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες στα αγγλικά, προσεγγίζοντας διάφορα θέματα με οδηγό την κριτική σκέψη, την ανάλυση και το φιλοσοφικό στοχασμό.

Ταυτόχρονα οι μαθητές μαθαίνουν ακαδημαϊκές δεξιότητες όπως η σύνταξη μικρής ερευνητικής εργασίας, σύνθεση βιβλιογραφίας, η σύνταξη και η προσέγγιση μιας ερευνητικής ερώτησης. Με την συγκεκριμένη μεθοδολογία οι μαθητές αποκτούν life skills όπως να συνεργάζονται για ένα Project, να κάνουν έρευνα, να αυτοαξιολογουνται, να μην αρκούνται στις εύκολες απαντήσεις και να αλλάζουν.

Μέσω της διαδικασίας τα παιδιά μαθαίνουν ηθικές αξίες όπως τον σεβασμό, την ανοχή, τη συνεργατικοτητα, την αποδοχή, την αναζήτηση της αλήθειας.
Το πρόγραμμα του Deeper Learning είναι επίσης για Post – Proficiency μαθητές λυκείου και ενήλικες που επιθυμούν να διατηρήσουν την επαφή τους με τη γλώσσα.

My Dream School

ΣΚΑΛΤΣΟΔΗΜΟΥ 12

26410 57607 & 6979 728202

mydreamschool.el@gmail.com

Facebook: My Dream School by Evi