Αγρίνιο – Τα είχαμε γράψει: Χωρίς τοξικότητα και fake news…

Αντί άλλων σχολίων παραθέτουμε ξανά το σχόλιο που είχαμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας, στις 31 Αυγούστου του 2023 (Δείτε ΕΔΩ), τίποτα λιγότερο… τίποτα περισσότερο…

Η ποιότητα της προεκλογικής περιόδου για τον Δήμο Αγρινίου, όπως σήμερα διεξάγεται, κυρίως στο παρασκήνιο, έχει ήδη προξενήσει αντιδράσεις σε μέρος της τοπικής κοινωνίας, το οποίο θεωρεί ότι ο δημόσιος διάλογος δεν είναι όσο πολιτικός ή αυτοδιοικητικός θα περίμεναν οι πολίτες και εστιάζεται σε αλληλοκατηγορίες, fake news και τοξικότητα.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που απογοητεύονται από το επίπεδο της παρασκηνιακής αντιπαράθεσης, θεωρώντας πως πρόκειται για «λασπομαχία».

Θέλουμε ο προεκλογικός διάλογος να είναι καθαυτό πολιτικός, δίχως το παραμικρό ψήγμα μικροπολιτικής και τοξικότητας.

Με ευθύνη όμως κάποιων στο δημόσιο διάλογο επικρατεί μια ιδιότυπη αυτοαναφορικότητα. Προσπαθούν με ψέματα και κατασκευασμένα γεγονότα να επιβάλλουν μια ατζέντα τοξικότητας, που θεωρούν ότι εξυπηρετεί τον αγώνα τους.

Αδιαφορούν πλήρως για όσα πραγματικά ενδιαφέρουν τους δημότες και προσπαθούν να τους πείσουν να ασχοληθούν με «σκάνδαλα» και ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Οφείλουμε στην κοινωνία των πολιτών ο προεκλογικός διάλογος να γίνει επί των γεγονότων και της πραγματικότητας, γιατί οι πολίτες περιμένουν συζήτηση και απαντήσεις στα προβλήματα και τις αγωνίες τους. Η τοξικότητα είναι δηλητήριο για τη Δημοκρατία μας και κάποιοι, επιτέλους πρέπει να πάρουν, για το δικό τους καλό, το μήνυμα ό,τι όπου ο λαϊκισμός άνθισε, αυτό ήταν για λίγο.

Το ψέμα και οι τοξικές πρακτικές έχουν -δυστυχώς για εκείνους- πολύ κοντά πόδια…

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΟΜΠΟΣ

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Χωρίς τοξικότητα και fake news…