Αγρίνιο: Εκδηλώσεις για την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής κληρονομιάς (UNESCO 2003) με την υπογραφή της Χρυσούλας Τασολάμπρου 

Με την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού σε όλες τις προτάσεις της για το 2023 η Χρυσούλα Τασολάμπρου ανακοινώνει έναν κύκλο καινοτόμων και πρωτοποριακών εκδηλώσεων, ημερίδων και masterclass σεμιναρίων.

Η κα. Τασολάμπρου μέσω των Φορέων που εκπροσωπεί στο Υπουργείο Πολιτισμού («Κέντρο Πολιτισμού Επιστήμης και Κοινωνικών Δράσεων Μέντωρ» και «Πνευματικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγία Σκέπη»), αλλά και ως καθηγήτρια Μουσικής Εκπαίδευσης του ΥΠ.ΠΟ.Α., απέσπασε τις καλύτερες κριτικές των Γνωμοδοτικών Επιτροπών του υπουργείου που αφορούν στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά (στοιχεία εγγεγραμμένα στο Εθνικό Ευρετήριο).

Η συνολική δραστηριότητα των προαναφερόμενων φορέων της, αλλά και της ίδιας της κ. Τασολάμπρου σε τοπικό, πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, καθώς και η ύπαρξη στρατηγικού σχεδιασμού για τη μελέτη, διαφύλαξη και ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς με τρόπο που υπερβαίνει τις συνήθεις στερεοτυπικές αναπαραστάσεις αξιολογήθηκαν θετικά.

Όπως αναφέρει η ίδια, μόνο τρεις φορείς της Αιτωλοακαρνανίας έχουν πάρει την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού για δράσεις που αφορούν στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά εκ των οποίων οι δύο εκπροσωπούνται από την ίδια. 

Η πρώτη δράση «Οκτάηχος – Octaechos» ξεκινά τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στην Παλαιά Δημοτική Αγορά (αίθουσα Γλυπτοθήκης ώρα 8 μ.μ.) και έχει ως σκοπό την ανάδειξη της Βυζαντινής Οκταηχίας μέσα από τη δια ζώσης επαφή με την ίδια τη μουσική ως ψαλτική πράξη όπως βιώνεται και διατηρείται σχολαστικά εδώ και 2.000 χρόνια.

Επίτιμος προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο κ. Φώτης Κετσετζής, Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Γέμισε το «Ελληνίς» με ήχους Θεοδωράκη – Εντυπωσιακή εμφάνιση του Χορευτικού Συλλόγου «Ζορμπάς» (Videos – Photos)