Αγρίνιο – Εκδήλωση με θέμα: «Νόσος Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα» (Video – Photos)

To Σωματείο Ατόμων με «Νόσος Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα» Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα: «Νόσος Crohn και Ελκώδη κολίτιδα (οι αόρατες αναπηρίες)», στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των ατόμων με «Νόσος Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα», καθώς και η πληροφόρηση του κοινού σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η συγκεκριμένη ασθένεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε προ ημερών: «Πάνω από 5.000.000 άνθρωποι παγκοσμίως και μεταξύ αυτών περίπου 20.000 έλληνες και ελληνίδες ζουν με τη νόσο Crohn ή την ελκώδη κολίτιδα, παθήσεις που είναι γνωστές ως Ιδιοπαθή, Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Είναι ιδιαίτερα σημαντική η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού ώστε ν΄ ανοίξει ο δρόμος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτά».

Να σημειωθεί ότι τα μέσα του ομίλου «Agrinio365» Media Group (Antenna Star Radio FM 103.5, Antenna-Star.gr, Agrinio937 fm – AgrinioTimes.gr) ήταν χορηγοί επικοινωνίας της συγκεκριμένης ενημερωτικής εκδήλωσης.