Αγρίνιο: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κ.Α.Π.Η. του Αγίου Δημητρίου (Photos)

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κ.Α.Π.Η. Αγίου Δημητρίου από Σπουδαστές του Δ’ εξαμήνου της ειδικότητας «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου» των Σχολών Ανωτέρας Επαγγελματικής Κατάρτισης Αγρινίου, υπό την καθοδήγηση του Εκπαιδευτή κου. Βασίλη Καραμάνη.

Η διοργάνωση έλαβε χώρα κατόπιν πρωτοβουλίας του Αντιδήμαρχου κου. Ανδρέα Σκαρτσάρη, με σκοπό την ενίσχυση της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης των ωφελούμενων και εργαζομένων του Κ.Α.Π.Η. σε θέματα υγείας και πρώτων βοηθειών.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, οι εκπαιδευόμενοι:

Ενίσχυσαν την επικοινωνία και την κατανόηση: Συμμετείχαν σε εποικοδομητικό διάλογο με τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους, χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας και καλλιεργώντας αμοιβαία κατανόηση.

Προώθησαν την πρόληψη: Παρουσίασαν ενημερωτικά στοιχεία για συχνές παθήσεις σε άτομα άνω των 55 ετών, ευαισθητοποιώντας το κοινό και ενθαρρύνοντας την υιοθέτηση προληπτικών μέτρων.

Εκπαίδευσαν σε ΚΑΡΠΑ: Επεδείξαν μεθοδολογίες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), εξοπλίζοντας τους παρευρισκόμενους με ζωτικής σημασίας γνώσεις για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Ενδυνάμωσαν την αντιμετώπιση πνιγμού: Παρέδωσαν εκπαίδευση σε τεχνικές αντιμετώπισης απόφραξης αεραγωγού από ξένο σώμα, ενισχύοντας την ετοιμότητα για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις πνιγμού.

Ενημέρωσαν για Α.Ε.Α.: Παρουσίασαν τον τρόπο χρήσης του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ), ενός απαραίτητου εργαλείου για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής.

Η ανταπόκριση του κοινού υπήρξε θερμή και ενεργή.

Οι ωφελούμενοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις επιδείξεις, έθεσαν ερωτήματα και συμμετείχαν με προθυμία στις δραστηριότητες.

Η πρωτοβουλία αυτή υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης σε θέματα υγείας, ιδιαίτερα για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Ταυτόχρονα, αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των φοιτητών τους στην προαγωγή της πρόληψης και της παροχής πρώτων βοηθειών, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της Δημόσιας Υγείας.

 

Διαβάστε επίσης: Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: «Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία – Όλοι στην Κεντρική Πλατεία»