Αγρίνιο: Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα σε νοσηλεία και ένα σε αναμονή

Ένας κάτοικος της περιοχής, 55 ετών, βρίσκεται από σήμερα στη μονάδα θεραπείας covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου. Ο συγκεκριμένος συμπολίτης μας εισήχθη χθες στο νοσοκομείο με όλα τα συμπτώματα της νόσου του κορωνοϊού, υπεβλήθη στη διαδικασία του τεστ και παρέμεινε στη μονάδα αναφοράς, ως εξαιρετικά ύποπτο κρούσμα.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε, ότι, ως γνωστόν, το τμήμα της μονάδας των ύποπτων κρουσμάτων του Νοσοκομείου Αγρινίου είναι δυναμικότητας έξι κρεβατιών και στο τμήμα της θεραπείας έχουν διατεθεί δύο κρεβάτια πλήρως εξοπλισμένα για την αντιμετώπιση της.

Σήμερα το πρωί, ο αναφερόμενος παραπάνω πενηνταπεντάχρονος, που κρατήθηκε στο Νοσοκομείο ως ύποπτο περιστατικό Covid-19 αποδείχθηκε θετικός στον ιό και οδηγήθηκε στο τμήμα θεραπείας του Νοσοκομείου, όπου και ξεκίνησε η διαδικασία της θεραπείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα του τεστ και για έναν ακόμα κάτοικο της περιοχής μας ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο ως ύποπτο κρούσμα, αφού  παρουσιάζει και αυτός όλα τα συμπτώματα της νόσου.

Τα αποτελέσματα όμως, λόγω μη ύπαρξης μοριακού αναλυτή στο νοσοκομείο αναφοράς του Αγρινίου, αργούν, και θα είναι γνωστά, περίπου γύρω στο μεσημέρι.

Να παρατηρήσουμε στο σημείο αυτό ότι είναι η πρώτη φορά που το ιατρικό προσωπικό της υγειονομικής δευτεροβάθμιας μονάδας της πόλης του Αγρινίου καλείται να αντιμετωπίσει τον ιό σε επίπεδο θεραπείας και με ενδεχομένη μάλιστα πληρότητα, αν επιβεβαιωθεί και το δεύτερο κρούσμα.


«Agrinio 365» Media Group | γράφει ο Εγκεφαλογράφος | AgrinioTimes.gr – AntennaStar.gr