Αγρίνιο: Εγκεφαλικά νεκρό αγοράκι 2,5 ετών που κατάπιε ένα φασόλι

Στα μαύρα το Αγρίνιο για τον αδικοχαμένο Γιώργο.

Ένα παιδί 2,5 ετών που έχασε τη μάχη της ζωής του. Αιτία ένα φασόλι που κατάπιε την Τσικνοπέμπτη και του προκάλεσε σοβαρότατο τραυματισμό. Η κατάσταση του παιδιού επιδεινώθηκε, μεταφέρθηκε από το Αγρίνιο, στο νοσοκομείο Παίδων στο Ρίο της Πάτρας, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε.

Το αγγελούδι, διαπιστώθηκε το πρωί πως ήταν εγκεφαλικά νεκρό και οι γονείς του, μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, πήραν την απόφαση να δωρίσουν ζωτικά του όργανα.

Όλα ξεκίνησαν στο Αγρίνιο την Τσικνοπέμπτη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

Το αγοράκι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατάπιε ένα φασόλι με αποτέλεσμα να προκληθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα. Το φασόλι σφήνωσε στο λαιμό του και το παιδί υπέστη καρδιακή ανακοπή. Στο νοσοκομείο του Αγρινίου, οι γιατροί κατάφεραν αρχικά να το επαναφέρουν. Επιπλέον αφαίρεσαν το φασόλι από τον αεραγωγό του, αλλά η περιπέτεια δεν είχε τελειώσει.

Το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και συνέχισε τη νοσηλεία του, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων. Όπως ανέφερε στο newsit.gr, ο Αντρέας Ηλιάδης, διευθυντής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων στο Ρίο, το παιδί διαπιστώθηκε πως ήταν εγκεφαλικά νεκρό το πρωί και ειδοποιήθηκαν οι γονείς του.

Σύμφωνα με τον κύριο Ηλιάδη, όλες αυτές τις μέρες, η μητέρα και ο πατέρας του παιδιού αγωνιούσαν και προσεύχονταν για μια ευχάριστη είδηση, που όμως δεν έμελλε να ακούσουν. Ο μικρός Γιώργος έχασε τη μάχη και οι γονείς του αποφάσισαν να δωρίσουν ζωτικά του όργανα, για να σωθούν άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη. Πρόκειται για νέους σε ηλικία γονείς, που έχουν και άλλα παιδιά.