Αγρίνιο: Ένα βίντεο αφιερωμένο στη μνήμη του Θανάση Κιτσάκη

Κλείνουν σήμερα δύο χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Κιτσάκη, ενός ανθρώπου που από τα πρώτα νεανικά του χρόνια μέχρι και την ημέρα του θανάτου του, η μοναδική του έγνοια και η πιο σημαντική φροντίδα της ζωής του ήταν ο άνθρωπος και η συλλογική προσπάθεια της ανθρώπινης κοινωνίας για περισσότερη ελευθερία και δημοκρατία.

Όσοι τον έζησαν από κοντά μπορούν να μιλήσουν για τα δυο μεγάλα του χαρίσματα: την πολύ μεγάλη του ευαισθησία από τη μια και έναν αυταπόδεικτο ρεαλισμό από την άλλη, που τον οδηγούσαν στις επιλογές και τις στοχεύσεις του.

Από όποια θέση κι αν υπηρέτησε την τοπική κοινωνία είχε καταφέρει να αποτελεί σημείο αναφοράς και για την ακούραστη δουλειά του και για την διαλεκτική του δεινότητα που κατάφερνε να πείθει ακόμα και τους πιο αδιάλλακτους.

«Έφυγε» σε ηλικία 79 ετών χωρίς ούτε μια στιγμή, θεωρώ, να νοιώσει συνταξιούχος.

Υπήρξε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και αντιδήμαρχος Αγρινίου τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης (Δημαρχίες: Στέλιου Τσιτσιμελή, Γιάννη Βαϊνά και Θύμιου Σώκου ) και στέλεχος της ΕΔΑ.

Το βίντεο που ακολουθεί, όπως αναφέρει η κόρη του Κατερίνα Κιτσάκη, στον προσωπικό της λογαριασμό στο FB, δημιουργήθηκε πριν ένα χρόνο από τον Κώστα Ρισβά που «αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο με μεράκι και αγάπη» και με φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο της οικογένειας, καθώς και βιντεοσκοπήσεις του Γιώργου Παπατριανταφύλλου και του Γιάννη Γιαννακόπουλο, τους οποίους και ευχαριστεί.

Ακολουθεί το Βίντεο:


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr