Αγρίνιο: Έντονος προβληματισμός για την έλλειψη υποδομών στον χώρο της εκπαίδευσης (Photos)

Στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε στις 8-5-2023, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου συνάντηση της Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας με τα Σωματεία Σ.Ε.Π.Ε. Αγρινίου και Θέρμου, Σ.Ε.Π.Ε. Αμφιλοχίας, Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. και Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Αιτωλοακαρνανίας.

Να σημειωθεί πως ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις στη Ναύπακτο και στο Μεσολόγγι. Οι συναντήσεις αυτές έχουν σαν στόχο την αποτύπωση των προβλημάτων όλων των εργασιακών χώρων, να πραγματοποιηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των σωματείων και να νιώσουν οι εργαζόμενοι ότι υπάρχει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ενεργά δίπλα τους.

Κατά τη συζήτηση που έγινε στο Αγρίνιο εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός για την έλλειψη υποδομών τόσο στο χώρο της Εκπαίδευσης, όσο και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εκτός των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο όπως οι καθηλωμένοι μισθοί εδώ και 13 χρόνια, η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, η ακρίβεια, η μείωση του προσωπικού, η μη ύπαρξη κατάλληλου εξοπλισμού, ο απαρχαιωμένος μηχανολογικός εξοπλισμός στους Ο.Τ.Α. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά την συζήτηση στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αλλά και των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε με κανένα τρόπο το κλίμα τρομοκρατίας και εκβιασμών που προσπαθεί η σημερινή κυβέρνηση να περάσει στο χώρο των εκπαιδευτικών με την κατηγοριοποίηση και διαφοροποίηση των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Στόχος του Υπουργείου είναι να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς μέσω της ατομικής αξιολόγησης, προκειμένου να αποδεχτούν ένα σχολείο το οποίο διαχρονικά υποβαθμίζεται για την πλειοψηφία των παιδιών που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, που βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια σε όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Οι γονείς, οι μαθητές καταλαβαίνουν ότι αν η κυβέρνηση ήθελε να στηρίξει το Δημόσιο Σχολείο θα προσλάμβανε εκπαιδευτικούς, δε θα στοίβαζε 25 μαθητές σε αίθουσες κλουβιά, θα την απασχολούσε το πώς θα κατασκευάσει σύγχρονα σχολεία, θα επισκεύαζε τα παλιά, δεν θα άφηνε χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς να περνούν τη μισή τους μέρα σε ακατάλληλα κτίρια.

Κλίμα χειραγώγησης και τρομοκρατίας με την αξιολόγηση προσπαθεί να περάσει η σημερινή κυβέρνηση και στους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α., αγνοώντας επιδεικτικά τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν, όπως αυτά της έλλειψης προσωπικού, της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης των υπηρεσιών.

Με την σημερινή αξιολόγηση επιχειρείται η διάσπαση, η χειραγώγηση και η υποταγή των δημοσίων υπαλλήλων και γενικά η απαξίωση του δημόσιου τομέα με τελικό στόχο ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και τη λειτουργία κρατικών δομών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, μακριά από τις ανάγκες των πολιτών», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

Διαβάστε επίσης: Μαθητές και Εκπαιδευτικοί του 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου σε πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας (Photos)