Αγρίνιο: Με επιτυχία η δράση «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» (Photos)

Η 15η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου 2021 στο Αγρίνιο και σε άλλες μεγάλες πόλεις και αστικά κέντρα της ελληνικής επικράτειας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και η διάδοση σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στους νέους ανθρώπους του μηνύματος ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Η  δράση διοργανώθηκε και φέτος από ο Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό «Responsible Young Drivers» και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε., της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Δίκτυο Εθελοντών του Ινστιτούτου.

Εθελοντές του Ινστιτούτου βρέθηκαν έξω από νυκτερινά κέντρα διασκέδασης της πόλης και ενθάρρυναν τους συμπολίτες μας οι οποίοι προσήρθαν για διασκέδαση να επιλέξουν τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος, αφού αποδεχόταν τον τίτλο και φορούσε το ειδικό βραχιολάκι που του περνούσαν οι εθελοντές στο χέρι, ήταν υποχρεωμένος να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ όλο το βράδυ.

Κατά την έξοδό του από το κέντρο διασκέδασης ο «Οδηγός της παρέας» έκανε ένα φιλικό αλκοτέστ που διενεργούσαν οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ., μαζί με εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να αποδειχθεί ότι τήρησε την υπόσχεση να μην καταναλώσει αλκοόλ. Εάν πράγματι είχε διατηρήσει τον έλεγχο και δεν είχε πιει, ο «Οδηγός της παρέας» επιβραβευόταν ενώ, στην αντίθετη περίπτωση, οι εθελοντές τον συμβούλευαν να μην χρησιμοποιήσει το όχημά του για να γυρίσει στο σπίτι του.

Οι ιστοσελίδες του «Agrinio365» Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr) σας μεταφέρουν πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την Δράση «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα», η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου 2021 στο Αγρίνιο: