Αγρίνιο: Έτοιμα τα εμβολιαστικά κέντρα τη Δευτέρα

Το Σεμινάριο εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας των εμβολιαστικών Κέντρων που οργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας παρακολούθησαν χθες διαδικτυακά το Υγειονομικό προσωπικό των εμβολιαστικών Κέντρων του Αγρινίου με σκοπό την ενημέρωση και προετοιμασία τους για τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19, οι οποίοι θα ξεκινήσουν σύντομα και στην πόλη μας.

Το προσωπικό των τριών ΤΟ.Μ.Υ. και του Κέντρου Υγείας Αγρινίου, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την διενέργεια των εμβολιασμών,  ενημερώθηκε σχετικά με τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, την ασφαλή χρήση του και την αποτελεσματικότητά του (από τον κ. Μάριο Δέτση, Παιδίατρος, MD, MPH, MSc, Medical Advisor Vaccines, Pfizer Hellas), καθώς και  για τις τεχνικές Προετοιμασίας και Χορήγησης του εμβολίου από την κ. Ειρήνη Ζωγραφάκη, Βιολόγο, MPH, Medical Advisor Vaccines Pfizer Hellas).

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Ποσονίδη, Γενικό Οικογενειακό Ιατρό, Διευθυντή του Ε.Σ.Υ. και Συντονιστή της 3ης Τ.ΟΜ.Υ., μετά την ανακατάταξη που έγινε σχετικά με τα Κέντρα εμβολιασμού στο Αγρίνιο, θα υπάρξουν τελικά δύο εμβολιαστικά κέντρα: η 3η ΤΟ.Μ.Υ. και το Κέντρο Υγείας Αγρινίου, τα οποία θα λειτουργήσουν και με το προσωπικό που έχει μεταφερθεί από την 1η και τη 2η Τ.ΟΜ.Υ. Δεν αποκλείεται επίσης να υπάρξει και ένα ακόμη εμβολιαστικό Κέντρο στο Γ.Ν Αγρινίου, πιθανόν για την διεξαγωγή εμβολιασμών στο Υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Ο κ. Ποσονίδης μας διαβεβαίωσε ότι παρόλο που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το πότε θα φθάσουν τα εμβόλια στο Αγρίνιο, τα εμβολιαστικά Κέντρα της πόλης θα είναι καθ’ όλα έτοιμα μέχρι τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 να διεξάγουν τους πρώτους εμβολιασμούς στην πόλη μας με την άφιξη των εμβολίων.


Επιμέλεια: Νάντια Μπούτα

«Agrinio365» Media Group | AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr