Αγρίνιο: «Ο Ευγ. Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση» από σήμερα στην Δημ. Πινακοθήκη (Videos – Photos)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ φιλοξενεί την έκθεση «Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση». 

Η έκθεση περιλαμβάνει επτά φημισμένα έργα του μεγάλου Γάλλου ζωγράφου, αφιερωμένα στην Επανάσταση του 1821 τα οποία παρέχονται από την Agence Photographique – Réunion des Musées Nationaux – GrandPalais – Louvre (Φωτογραφικό Πρακτορείο – Ένωση Εθνικών Μουσείων – GrandPalais – Λούβρο).

Η έκθεση οργανώνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας στη Πάτρα.

Τα Εγκαίνια της έκθεσης «Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση» έγιναν στις 7:30 το απόγευμα της Τρίτης 16 Νοεμβρίου στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.

Ο καλλιτεχνικός Δ/ντης της Δ.Π.Α. Χρήστος Γαρουφαλής, στα εγκαίνια της έκθεσης,  σημείωσε την σπουδαιότητα των έργων τα οποία «…σαν ένα είδος υποκειμενικής δημοσιογραφικής ανταπόκρισης ευαισθητοποίησαν και αφύπνισαν το φιλελληνικό ρεύμα στην Ευρώπη»

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά:  «Με ξεχωριστή χαρά υποδεχόμαστε στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου επτά φημισμένα έργα ενός σπουδαίου φιλέλληνα. Ο Ευγένιος Ντελακρουά δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα. Γνώρισε τον αγώνα των Ελλήνων μέσα από διηγήσεις. Εκείνες οι αφηγήσεις οδήγησαν το πινέλο του σε μεγαλειώδη έργα. Αλλά και σε μια καλλιτεχνική επανάσταση. Η τέχνη του συγκλόνισε τους Ευρωπαίους και  με την ορμή της έστρεψε την προσοχή στη μικρή χώρα που πάλευε να ελευθερωθεί». 

Οι ιστοσελίδες του «Agrinio365» Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr) σας μεταφέρουν βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνεια της έκθεσης:

Διάρκεια της Έκθεσης «Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση»

16 – 30 Νοεμβρίου 2021

Η Δ.Π.Α. εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των επισκεπτών και των εργαζόμενων. Kατάτην επίσκεψή σας θα πρέπει να επιδεικνύετε, μαζί με την ταυτότητα, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

Ώρες επισκέψεων:

Τρίτη-Σάββατο: 10:00 – 13:30 & 18:00 – 21:00

Κυριακή: 11:00 – 14:00, Δευτέρα κλειστά

Πληροφορίες:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δ. Βότση 2, Αγρίνιο

τηλ. 26413 60419,  e-mail: pinakothiki@agrinio.gr,  www.dipinag.gr