Αγρίνιο: Έχουμε κρεβάτια και δεν έχουμε γιατρούς

Όπως είναι γνωστό ήδη από χθες, η Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου Αγρινίου αποχαρακτηρίστηκε από Γενική, χαρακτηρίστηκε ως COVID-19 και μάλιστα, όπως γράψαμε ΕΔΩ, ήδη ο πρώτος ασθενής έχει φθάσει σε αυτή.

Ως γνωστόν επίσης από τα οκτώ κρεβάτια που διαθέτει πλήρως τεχνολογικά εξοπλισμένα, μόνο τα πέντε έχουν διατεθεί στο σύστημα, γιατί μόνο γι΄αυτά επαρκεί το προσωπικό που διαθέτει αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη μονάδα.

Αυτό αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά το ΕΣΥ σε όλη τη χώρα.

Τρία κρεβάτια που θα μπορούσαν να συμβάλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των σοβαρών περιστατικών, βρίσκονται μέσα στις ζελατίνες τους  με μοναδική αιτιολογία την μη ύπαρξη εκείνων των ειδικοτήτων που απαραίτητα απαιτεί η λειτουργία τους.

Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουμε με αυτή την απαράδεκτη έλλειψη επιστημονικού προσωπικού στο νοσοκομείο;

Υ.Γ. Όπως γράψαμε στην ανάρτηση που παραπέμπει το παραπάνω link, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μέχρι χθες νοσηλευόταν τρεις ασθενείς. Όπως μάθαμε, για να μετατραπεί η μονάδα σε covid-19, έπρεπε ή να μην είναι απαραίτητη και αναγκαία η νοσηλεία τους σε αυτή ή να μεταφερθούν σε άλλη ΜΕΘ non covid-19. Η πίεση για κρεβάτια όμως ήταν τόσο μεγάλη που οι δύο που είχαν απομείνει να νοσηλεύονται σε αυτή, αφού ο τρεις βγήκε απ΄αυτή, αποφασίστηκε να μεταφερθούν σε άλλη ΜΕΘ non covid-19.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr