Αγρίνιο – Ι.Α.Ε.Δ.Σ.Ε.: Ημερίδα για τις διαχρονικές διατροφικές συνήθειες και παρουσίαση βιβλίου

Η Ιστορική & Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο διοργανώνει την Κυριακή 28 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 στο Κτήμα «Πιθάρι» στη λίμνη Τριχωνίδα ημερίδα με θέμα: «Διαχρονικές διατροφικές συνήθειες – τροφικά παρασκευάσματα και προϊόντα καθημερινής χρήσης στον αγροτικό χώρο».

Η ημερίδα πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό – Περιβαλλοντικό – Μορφωτικό Σύλλογο Παντάνασσας «ΠΥΓΜΑΙΟΣ Ο ΤΡΙΧΩΝΙΟΣ» στο πλαίσιο της πράξης: «Διαχρονική εξέλιξη παραδόσεων και εθιμικών δρώμενων στον αγροτικό χώρο της Αιτωλοακαρνανίας» (Κωδικός ΟΠΣΑΑΑ: 0011012849) του Υπομέτρου 19.2 του Μέτρου 19, Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020, Υποδράση 19.2.4.4 «Ενίσχυση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων», του LEADER της Τριχωνίδα Α.Ε. Περιλαμβάνει ομιλίες σχετικά με τις διαχρονικές διατροφικές συνήθειες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και την παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Νζιάνη-Κολοβού, «Αιτωλικά Εδέσματα. Γεύσεις και Θύμησες από το Χθες».

Για το Δ.Σ. της Ι.Α.Ε.Δ.Σ.Ε.
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Σταμάτης

Λόγω των ειδικών συνθηκών η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως ορίζονται από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας. Η είσοδος επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση).